αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα McDonald’s σχεδιάζουν να ανοίξουν 6 νέα εστιατόρια στην Ουκρανία

Τα McDonald’s σχεδιάζουν να ανοίξουν 6 νέα εστιατόρια στην Ουκρανία

Η αμερικανική αλυσίδα γρήγορου φαγητού McDonald’s σχεδιάζει να ανοίξει στην Ουκρανία έξι νέα καταστήματα μέσα στο 2024, δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της McDonald’s Ukraine, Γιούλια Μπαντριντίνοβα.

«Επεκτείναμε το δίκτυο σε 101 εστιατόρια το 2023, δέκα από αυτά είναι νέα εστιατόρια. Σχεδιάζουμε να ανοίξουμε τουλάχιστον έξι εστιατόρια το 2024», ανέφερε η Μπαντριντίνοβα.

Το πρώτο εστιατόριο McDonald’s στην Ουκρανία άνοιξε στις 24 Μαΐου 1997 στο Κίεβο. Μέχρι τη ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022, η αλυσίδα είχε 109 εστιατόρια σε 24 πόλεις της χώρας. Στα τέλη του 2023, η McDonald’s αύξησε τα έσοδά της 3,9 φορές σε ετήσια βάση στα 12,9 δισεκατομμύρια γρίβνα ( UAH),σύμφωνα με στοιχεία του Opendatabot.

Τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2023 δείχνουν ότι τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 1,29 δισεκατομμύρια γρίβνα, έναντι ζημίας 2 δισεκατομμυρίων το 2022.

Ο αριθμός των εργαζομένων της εταιρείας το 2023 αυξήθηκε κατά 7% σε 9.614 άτομα.

Πολλές εταιρείες επενδύουν

Όπως ανακοίνωσε η Πένι Πρίτζκερ, ειδική εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας πολλές εταιρείες επενδύουν ήδη στη χώρα, παρά τον συνεχιζόμενο πόλεμο. «Αυτή τη στιγμή δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ιδιωτικές επενδύσεις – και στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλές εταιρείες που είναι έτοιμες να το κάνουν. Προς το παρόν, οι μεγαλύτερες επενδύσεις προέρχονται από εταιρείες που βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία. Τα McDonald’s, για παράδειγμα, μεγαλώνουν, θέλουν να ανοίξουν έξι νέα εστιατόρια φέτος. Η Coca-Cola έχει ξαναχτίσει την παραγωγή της στην Ουκρανία, η οποία εργάζεται στο όριο της δυναμικότητάς της. Είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο εμφιάλωσης στην Ευρώπη».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − 7 =