αρχικηVIRALΤα McDonald’s… μειώνουν τις ώρες πρωινού στην Αυστραλία λόγω έλλειψης αυγών

Τα McDonald’s… μειώνουν τις ώρες πρωινού στην Αυστραλία λόγω έλλειψης αυγών

Επικαλούμενη «προκλήσεις του κλάδου», η McDonald’s ανακοίνωσε ότι μέχρι νεοτέρας, μειώνει την ώρα που σερβίρει πρωινό στην Αυστραλία κατά 90 λεπτά, δηλαδή έως τις 10.30 αντί για το μεσημέρι, όπως ίσχυε.

Ο λόγος; Η έλλειψη αυγών σε όλη την επικράτεια, εξαιτίας των κρουσμάτων της γρίπης των πτηνών που θέρισε κυριολεκτικά 1 εκατομμύριο κότες αναπαραγωγής. Η Αυστραλία δίνει μάχη με τον ιό καθώς αυξάνονται τα κρούσματα, οδηγώντας σε ευθανασία μεγάλο όγκο πουλερικών, προκειμένου να μην εξαπλωθεί η νόσος.

Η εταιρεία σε ανάρτησή της στο facebook αναφέρει ότι «όπως πολλοί λιανοπωλητές, διαχειριζόμαστε προσεκτικά την προμήθεια αυγών λόγω των σημερινών προκλήσεων του κλάδου», προσθέτοντας ότι εργάζεται σκληρά με τους Αυστραλούς αγρότες και τους προμηθευτές για να επανέλθει το συντομότερο δυνατό σε κανονικές συνθήκες.

Συνέπεια της κρίσης των αυγών, τα σούπερ μάρκετ έβαλαν όριο περίπου δύο καρτέλες ανά καταναλωτή. Μάλιστα οι αυστραλιανοί κολοσσοί λιανικής Coles και Woolworths φέρεται να επέβαλαν περιορισμούς στο πόσα κουτιά αυγά μπορούν να αγοραστούν σε μία συναλλαγή στις περισσότερες πολιτείες.

Οι καταναλωτές ίσως δουν άδεια ράφια βραχυπρόθεσμα, με τις προμήθειες να ανακατευθύνονται σε περιοχές που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες ελλείψεις, ανέφερε η αυστραλιανή κυβέρνηση στην τελευταία ενημέρωση, προσθέτοντας ότι δεν έχει υπάρξει επίπτωση στην προμήθεια κρέατος κοτόπουλου αυτή τη στιγμή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 1 =