αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα Lidl ετοιμάζονται να… προσπεράσουν τον Βασιλόπουλο

Τα Lidl ετοιμάζονται να… προσπεράσουν τον Βασιλόπουλο

Με τη δεύτερη θέση στον κλάδο των σούπερ μάρκετ, που σήμερα κατέχει η αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος, “φλερτάρει” η Lidl Hellas. Στόχος, ο οποίος όπως είπε χθες Τρίτη ο πρόεδρος διοίκησης της αλυσίδας κ. Ιάκωβος Ανδρεανίδης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, θα επιτευχθεί έως το 2022. 

Πως σκοπεύει να το επιτύχει αυτό η γερμανική αλυσίδα; Μέσω της υλοποίησης νέων επενδύσεων ύψους 350 εκατ. ευρώ έως το 2023, με τη λειτουργία 11 νέων καταστημάτων σε βάθος τριετίας και με τη δημιουργία νέου logistic center (κέντρο αποθήκευσης και διανομής), το οποίο θα υποστηρίξει τις αυξανόμενες ανάγκες του δικτύου. Σήμερα, η αλυσίδα αριθμεί 223 καταστήματα και απασχολεί περίπου 6.500 εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα, ενώ διαθέτει  4 αποθήκες και 1 αποθηκευτική δομή στη Θήβα.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρεανίδη, τα 11 νέα καταστήματα θα “πέσουν” στο δίκτυο σταδιακά. Μέχρι τον Φεβρουάριο, θα λειτουργήσουν τα δύο πρώτα από τα τέσσερα νέα καταστήματα ενώ πέντε καταστήματα προγραμματίζονται να ενταχθούν στο δίκτυο το 2022, τα περισσότερα εκ των οποίων θα λειτουργήσουν στην Αθήνα.

Πέρυσι η αλυσίδα, σύμφωνα με τον κ. Ανδρεανίδη εμφάνισε άνοδο πωλήσεων 8,8%, βελτιώνοντας, όπως είπε ο ίδιος “την πελατειακή μας βάση, την επισκεψιμότητα στα καταστήματα και το καλάθι των αγορών”.

Τη φετινή χρονιά οι πωλήσεις της “τρέχουν” με υψηλότερους ρυθμούς λόγω της υπεραπόδοσης των καταστημάτων στα μεγάλα αστικά κέντρα που αντιστάθμισαν τις απώλειες στις τουριστικές περιοχές, ανέφερε ο ίδιος. 

Την περίοδο του lockdown προχώρησε σε 450 νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενώ σύμφωνα με τη διοίκησή της εξοφλεί τους προμηθευτές της σε 62 ημέρες. Στα άμεσα σχέδια είναι το πρόγραμμα Lidl Plus που θα επιβραβεύει τους καταναλωτές. Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα πιστότητας που θα λανσάρει πανελλαδικά την επόμενη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου.

Ποια όμως είναι τα σχέδια της αλυσίδας για το ηλεκτρονικό εμπόριο; Ο κ. Ανδρεανίδης ανέφερε πως στην παρούσα φάση οι συνθήκες δεν είναι ώριμες για μια τέτοια κίνηση ωστόσο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ότι όταν η εταιρεία το αποφασίσει, αυτό θα γίνει στην κατηγορία των μη τροφίμων (non food).

Για την επόμενη ημέρα στο εγχώριο λιανεμπόριο, ο ίδιος εκτίμησε πως θα γίνουν ανακατατάξεις μέσα από εξαγορές και συγχωνεύσεις, ωστόσο ξεκαθάρισε πως η Lidl Ελλάς δεν σκοπεύει να προχωρήσει. Ερωτηθείς για την ενδεχόμενη είσοδο στην ελληνική αγορά της ρώσικης αλυσίδας σούπερ μάρκετ MERE, ο κ. Ανδρεανίδης τόνισε ότι “κάθε ανταγωνιστής είναι καλοδεχούμενος. Είναι προς όφελος του καταναλωτή η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών”.

Έσπευσε πάντως να υπογραμμίσει πως ανάλογες προσπάθειες στο παρελθόν είχαν άδοξο τέλος.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six − 1 =