αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤα Google Maps σε ενημερώνουν για τα μπλόκα και τις κάμερες της τροχαίας στους ελληνικούς δρόμους

Τα Google Maps σε ενημερώνουν για τα μπλόκα και τις κάμερες της τροχαίας στους ελληνικούς δρόμους

Από τον περασμένο Ιανουάριο γράφαμε για τα σχέδια της Google να εισάγει ένα νέο χαρακτηριστικό στους διάσημους χάρτες της: Την δυνατότητα στους χρήστες να ενημερώνουν άλλους χρήστες για μπλόκα ή κάμερες της τροχαίας, για δυστυχήματα ή μποτιλιάρισμα. Σε πραγματικό χρόνο. Τώρα η Google βγάζει επίσημα στην αγορά την συγκεκριμένη λειτουργία, και μάλιστα μέσα στις χώρες που θα την δουν είναι και η Ελλάδα.

Ήδη κάποιοι οδηγοί βλέπουν τοποθεσίες στις οποίες βρίσκονται κάμερες της τροχαίας. Στην Αττική Οδο, στην Περιφερειακή Υμηττού, αλλά και σε άλλα μέρη της χώρας, όπως στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Η νέα λειτουργία θα εμφανιστεί σταδιακά σε όλους.

Το εικονίδιο που σηματοδοτεί την κάμερα είναι χρώματος πορτοκαλί, με την ένδειξη να είναι ορατή τόσο κατά την πλοήγηση, όσο και στην γενική εμφάνιση μιας διαδρομής. Πάνω στην διαδρομή που έχεις επιλέξει, δηλαδή, σου εμφανίζεται το εικονίδιο με την ακριβή τοποθεσία της κάμερας.

Παραμένει άγνωστη η πηγή των πληροφοριών της Google, δηλαδή για την ακριβή θέση των καμερών ταχύτητας, αλλά μάλλον προέρχεται από το Waze. Το 2013, η Google αγόρασε την εφαρμογή πλοήγησης Waze, η οποία είναι γνωστό ότι προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά στην ενημέρωση των υπολοίπων χρηστών

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 2 =