αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα Goody’s μπαίνουν στη τεράστια αγορά της Κίνας

Τα Goody’s μπαίνουν στη τεράστια αγορά της Κίνας

Προ των πυλών της κινεζικής αγοράς είναι η Goody’s, θυγατρική της Vivartia, μέλος του Ομίλου Marfin, η διοίκηση της οποίας βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τοπικό επιχειρηματικό όμιλο. Αυτό έκανε γνωστό ο Θανάσης Παπανικολάου, διευθύνων σύμβουλος της MIG και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Εστίασης της Vivartia, στο πλαίσιο παρουσίασης του νέου Goody’s Burger House στο Σύνταγμα, το οποίο διαθέτει καινοτομίες που προοιωνίζονται την εικόνα των καταστημάτων στο μέλλον.

Ειδικότερα, στην Κίνα άνοιξε ο δρόμος για το ελληνικό σήμα έπειτα από 12μηνη έρευνα, επαφές με εργοστάσια που θα παράγουν τα προϊόντα της Goody’s -η οποία θα διαφοροποιήσει κατά 20% το μενού της για να προσαρμοστεί στις τοπικές διατροφικές συνήθειες-, φορείς της βιομηχανίας, δημόσιες αρχές, αλλά και διευθέτηση νομικών ζητημάτων με τοπικό σήμα. Όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2017 αναμένεται να υπογραφεί σύμβαση franchise agreement με κινεζικό όμιλο που διαθέτει διεθνή παρουσία και δραστηριότητα μεταξύ άλλων στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και των ακινήτων (real estate). Επομένως μέσα στο α’ εξάμηνο του νέου έτους αναμένεται να ανοίξουν και τα πρώτα καταστήματα Goody’s σε επιλεγμένες πόλεις, πληθυσμού άνω των 10 εκατ. κατοίκων, δημιουργώντας προϋποθέσεις για μεγέθυνση της εταιρείας.

Η Goody’s σήμερα, με 125 καταστήματα και 2.000 εργαζόμενους, εξυπηρετεί πάνω από 100.000 πελάτες τον χρόνο και παρά τη συνεχή επιβράδυνση της αγοράς εστίασης, με την πτώση πωλήσεων μόνο στις επώνυμες αλυσίδες να κυμαίνεται στο 8 με 10% στο εννεάμηνο του 2016, εμφανίζει σταθεροποιητικές τάσεις σε κερδοφορία και πωλήσεις (system sales 230 εκατ. ευρώ).

Με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη, η διοίκηση διερευνά επέκταση στη συμπρωτεύουσα, στα αεροδρόμια ενισχύοντας υπάρχουσες συνεργασίες με τη Fraport, καθώς και σε νησιά και τουριστικές περιοχές, όπου άλλωστε το σήμα υπεραποδίδει (αύξηση 50% στις πωλήσεις, όταν σε άλλα σημεία του δικτύου σημειώνεται πτώση περίπου 7%-8%).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 9 =