αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤα drones της τροχαίας: Θα καταγράφουν τους οδηγούς που δεν φορούν ζώνες, μιλούν στο κινητό και άλλα

Τα drones της τροχαίας: Θα καταγράφουν τους οδηγούς που δεν φορούν ζώνες, μιλούν στο κινητό και άλλα

Κλήσεις… από τον ουρανό θα λαμβάνουν σε λίγο καιρό οι οδηγοί στην Ελλάδα. Αφού η τροχαία θα παραλάβει προσεχώς δύο υπερσύχχρονα drones.

Οδηγοί που μιλάνε στο κινητό, επιβάτες χωρίς ζώνη, επικίνδυνες προσπεράσεις είναι μερικές από τις παραβάσεις που θα μπορούν να καταγράψουν τα υπερσύγχρονα drones πετώντας στα 120 μέτρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου». Η εμβέλειά τους θα αγγίζει τα 10 χλμ.

Το εναέριο σύστημα θα χρησιμοποιηθεί αρχικά στον ΒΟΑΚ, ίσως τον πιο αιματοβαμμένο δρόμο της χώρας. Μετά την Κρήτη σειρά αναμένεται να πάρει το οδικό δίκτυο μεταξύ Πάτρας και Πύργου.

Τα drones θα χειρίζονται αστυνομικοί της τροχαίας, οι οποίοι θα περάσουν το επόμενο διάστημα ειδική εκπαίδευση για να μπορέσουν να εξοικειωθούν με τα εξελιγμένα τεχνικά μοντέλα που θα φτάσουν στην Ελλάδα. Παράλληλα θα δημιουργηθούν ειδικά κέντρα επιχειρήσεων σε διαφορετικά σημεία του οδικού άξονα για τον χειρισμό και την υποδοχή της εικόνας των drones.

Το κόστος αναμένεται να φτάσει τα 4 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από ευρωπαϊκά προγράμματα που έχουν εγκριθεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + seven =