αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα Costa Coffee είναι πιθανό να επιστρέψουν στην Ελλάδα

Τα Costa Coffee είναι πιθανό να επιστρέψουν στην Ελλάδα

Στις 8 Αυγούστου συμπληρώνονται 50 χρόνια από την έλευση της Coca Cola στην Ελλάδα, κίνηση που αποτέλεσε και την αρχή για την δημιουργία ενός από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους της χώρας, της Coca Cola Τρία Έψιλον. Η εταιρεία που για δεκαετίες ολόκληρες ήταν πέντε βασικά σήματα (Coca Cola, Sprite, Fanta, Αύρα, Amita) την τελευταία διετία, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στην Ελλάδα έχει μεταμορφωθεί σε μία βιομηχανία νέων σημάτων και κατηγοριών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι, τέτοιο καιρό η Coca Cola λάνσαρε στην ελληνική αγορά 18 νέα προϊόντα μεταξύ των οποίων τα φυτικά ροφήματα adez και το τσάι Fuzetea. Αντίστοιχα φέτος στα ράφια και στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ έχουν τοποθετηθεί αρκετά νεά προϊόντα ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιο των αναψυκτικών.

Σε παγκόσμιο επίπεδο ένα από τα μεγάλα στοιχήματα του ομίλου είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της αλυσίδας Costa Coffee που απέκτησε ο όμιλος στα τέλη του 2018 έναντι 5,1 δισ. δολαρίων. Για την πιθανή έλευση τους στην Ελλάδα αναφέρθηκε και η Γενική Διευθύντρια της Coca Cola Hellas απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις στην χθεσινή εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Coca Cola στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την κα. Νεκταρίου η Αθήνα είναι σε στάση αναμονής καθώς το πλάνο επέκτασης που επεξεργάζονται στα κεντρικά της εταιρείας στην Ατλάντα δεν είναι ακόμη ξεκάθαρα. Θεωρεί ότι η Ελλάδα έχει αρκετές πιθανότητες να είναι ανάμεσα στις χώρες που πιθανόν να μπουν στον χάρτη επέκτασης της δεύτερης μεγαλύτερης αλυσίδας, πίσω από τα Starbucks, καθώς είναι ανεπτυγμένη η κουλτούρα των καφέ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εάν πραγματοποιηθεί αυτή η κίνηση θα μιλάμε για επιστροφή των Costa Coffee στην Ελλάδα καθώς τα Costa Coffee είχαν ξανά παρουσία στην Ελλάδα από το 2007 έως το 2012 μέσω της εταιρείας Greek Coffee Company συμφερόντων Μπάμπη Βωβού. έχοντας φτάσει να διαθέτει έως και 15 καταστήματα.

Πηγή: News247.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + 13 =