αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα Coffee Island καταγράφουν μεγάλη ανάπτυξη, έφτασαν τα 420 καταστήματα και κάνουν… ντελίβερι με ηλεκτρικά ποδήλατα

Τα Coffee Island καταγράφουν μεγάλη ανάπτυξη, έφτασαν τα 420 καταστήματα και κάνουν… ντελίβερι με ηλεκτρικά ποδήλατα

Φαίνεται ότι στον καφέ… τα πάμε καλά. Δεν είναι μάλλον τυχαίο, ότι αρκετά brands καφετεριών έχουν ξεκινήσει από την Ελλάδα και καταγράφουν το δικό τους success story. Μια τέτοια περίπτωση είναι τα Coffee Island που αναπτύσσονται ταχύτατα μέσω franchise. Μόνο τους τελευταίους μήνες προστέθηκαν 13 νέα καταστήματα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδα, ανεβάζοντας τον αριθμό του δικτύου της πάνω από 420 καφεκοπτεία.

Τα νέα καταστήματα βρίσκονται τόσο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όσο σε Κοζάνη και Χίο.

Η αλυσίδα Coffee Island καταγράφει σήμερα διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης και είναι η 8η μεγαλύτερη στην Ευρώπη με παρουσία σε Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο και Καναδά.

Το 2016 η εταιρεία εμφάνισε πωλήσεις 25,41 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 29,4% σε σχέση με το 2015. Εξίσου ανοδικά κινήθηκαν και τα EBITDA τα οποία αυξήθηκαν κατά 33,8% και διαμορφώθηκαν στα 7,10 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη της αλυσίδας ανήλθαν στα 4,84 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 35,1%.

Επίσης εμφανίζει μηδενικό τραπεζικό δανεισμό, ενώ τα ταμειακά της διαθέσιμα και ισοδύναμα ανέρχονταν σε 1,21 εκατ. ευρώ.

H δημιουργία των Coffee Island ξεκίνησε το 1999 από την Πάτρα όπου δημιουργήθηκε ένα καφεκοπτείο με ύφος αμιγώς παραδοσιακό, το οποίο όμως ταυτόχρονα έδωσε την ευκαιρία στους λάτρεις του καφέ να απολαύσουν μία μεγάλη ποικιλία από νέα χαρμάνια, και πλήθος χρηστικών αντικειμένων για την παρασκευή ενός γευστικού καφέ. Με τις μοντέρνες νότες που η πρωτότυπη εκείνη ιδέα προσέδωσε στο παραδοσιακό καφεκοπτείο κέρδισε το αγοραστικό κοινό.

Συνέχεια της επιτυχίας αυτής ήταν το άνοιγμα και άλλων καφεκοπτείων Coffee Island. Το 2006, με ένα ήδη δυνατό δίκτυο καταστημάτων franchise στην Ελλάδα, η εταιρεία αποφασίζει να ιδρύσει τη δική της μονάδα παραγωγής για τη μεταποίηση του καφέ, επενδύοντας σε εξοπλισμό και τεχνογνωσία κυρίως από την Ιταλία.

Το 2009 η εταιρεία ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στο εξωτερικό με το πρώτο κατάστημα Coffee Island στη Λευκωσία και καταφέρνει μέσα σε τρία χρόνια να δημιουργήσει ένα δυνατό δίκτυο καταστημάτων στην Κύπρο, το οποίο συνεχώς αναπτύσσεται αριθμώντας σήμερα περί τα 30 καταστήματα.

Τον Νοέμβριο του 2016 η αλυσίδα εγκανίασε το πρώτο καφεκοπτείο Coffee Island στο Λονδίνο, ενώ το 2017 απέκτησε το πρώτο της υπερατλαντικό κατάστημα στο Τορόντο του Καναδά.

Delivery με ηλεκτρικά ποδήλατα

Ντελίβερι με ηλεκτρικά ποδήλατα κάνουν τα Coffee Island. H αλυσίδα κάνει στροφή σε πράσινες πρακτικές, μειώνοντας με αυτό το τρόπο το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

Για το λόγο αυτό η εταιρεία, απέκτησε έξι νέα ηλεκτρικά ποδήλατα Coffee Island για να κάνουν delivery σε Λάρισα, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο Κρήτης, Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, Νέο Φάληρο και Πύργο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η χρήση των ηλεκτρικών ποδηλάτων δεν αποκλείεται να επεκταθεί και άλλες

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four − one =