αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα Coffee Island κάνουν ντελίβερι με ηλεκτρικά ποδήλατα σε 6 περιοχές της Ελλάδας

Τα Coffee Island κάνουν ντελίβερι με ηλεκτρικά ποδήλατα σε 6 περιοχές της Ελλάδας

Ντελίβερι με ηλεκτρικά ποδήλατα κάνουν τα Coffee Island. H αλυσίδα που αποτελεί από τις πλέον ταχύτατες αναπτυσσόμενες της χώρας κάνει στροφή σε πράσινες πρακτικές, μειώνοντας με αυτό το τρόπο το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα.

Για το λόγο αυτό η εταιρεία, απέκτησε έξι νέα ηλεκτρικά ποδήλατα Coffee Island για να κάνουν delivery σε Λάρισα, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο Κρήτης, Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, Νέο Φάληρο και Πύργο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρακτική αυτή θα επεκταθεί και σε άλλες πόλεις.

Σημειώνεται ότι η Coffee Island, η 8η μεγαλύτερη της Ευρώπης, καταγράφει διψήφιους ρυθμούς αναπτυξης.

Η αλυσίδα, η οποία ξεκίνησε το 1999 από την Πάτρα, έχει καταφέρει να αριθμεί πάνω από 410 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, ενώ εκτός συνόρων έχει παρουσία σε Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο και Καναδά.

Το 2016 η εταιρεία εμφάνισε πωλήσεις 25,41 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 29,4% σε σχέση με το 2015. Εξίσου ανοδικά κινήθηκαν και τα EBITDA τα οποία αυξήθηκαν κατά 33,8% και διαμορφώθηκαν στα 7,10 εκατ. ευρώ.

Τέλος, τα καθαρά κέρδη της αλυσίδας ανήλθαν στα 4,84 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 35,1%.

Επίσης εμφανίζει μηδενικό τραπεζικό δανεισμό, ενώ τα ταμειακά της διαθέσιμα και ισοδύναμα ανέρχονταν σε 1,21 εκατ. ευρώ.

Η ραγδαία ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων «Coffee Island» συνεχίστηκε το 2017 στην εγχώρια αγορά και συμπεριέλαβε, από τον Μάιο του περασμένου έτους, τη λειτουργία καταστήματος στο Τορόντο του Καναδά, μετά τη λειτουργία ανάλογου καταστήματος στο Λονδίνο. Το δίκτυο των καφεκοπτείων αριθμεί πλέον περισσότερα από 410 καταστήματα, εκ των οποίων 27 στην Κύπρο.

H δημιουργία των Coffee Island ξεκίνησε το 1999 από την Πάτρα όπου δημιουργήθηκε ένα καφεκοπτείο με ύφος αμιγώς παραδοσιακό, το οποίο όμως ταυτόχρονα έδωσε την ευκαιρία στους λάτρεις του καφέ να απολαύσουν μία μεγάλη ποικιλία από νέα χαρμάνια, και πλήθος χρηστικών αντικειμένων για την παρασκευή ενός γευστικού καφέ. Με τις μοντέρνες νότες που η πρωτότυπη εκείνη ιδέα προσέδωσε στο παραδοσιακό καφεκοπτείο κέρδισε το αγοραστικό κοινό.

Πηγή: Economy365.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − eleven =