αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα co-working camps ίσως γίνουν το μεγάλο ταξιδιωτικό trend του 2021. Εκεί όπου μαζεύονται οι digital νομάδες

Τα co-working camps ίσως γίνουν το μεγάλο ταξιδιωτικό trend του 2021. Εκεί όπου μαζεύονται οι digital νομάδες

Ο Covid-19 ήρθε και άλλαξε τα πάντα. Και στην αγορά εργασίας. Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ξεκίνησαν να δουλεύουν remote. Ενώ αρκετοί είναι και αυτοί που ξεκινούν το δικό τους digital project, με μόνο εργαλείο το laptop, το smartphone τους, και φυσικά χρησιμοποιώντας το ίντερνετ. Κάπως έτσι μπορείς να ξεκινήσεις κάτι δικό σου παρέχοντας τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σου σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

Σε νέο άρθρο του Euronews, διαβάζουμε και κάτι ακόμα. Καθώς τέτοιοι remote εργαζόμενοι μπορούν να δουλέψουν από όλα τα μέρη του κόσμου, έρχονται τώρα τα co-working camps, τα οποία μπορούν να γίνουν το μεγάλο ταξιδιωτικό trend του 2021. Σε αυτά τα camps θα μπορεί να «αποβιβαστεί» κάποιος για 1 ή 2 μήνες. Ή για ακόμα περισσότερο. Κάπως έτσι ένας digital νομάς θα μπορεί να δουλεύει… από κάποια εξωτική παραλία. ‘Η από κάποιο γραφικό χωριό. Ή ένα νησί.

Που υπάρχουν ήδη τέτοια co-working camps;

Όπως διαβάζουμε στο ίδιο άρθρο του Euronews, οι επιλογές είναι αρκετές. Για παράδειγμα, στο Μπαλί και στην Σιγκαπούρη, θα βρεις το Desa Potato Head Studios. Συνδυάζει ένα ξενοδοχείο αλλά και co-working χώρους. Εκεί θα βρεις επίσης πισίνα, και μουσικό studio.

Στο Μεξικό υπάρχει το Ethos Remote Habitat. Εκεί οι ψηφιακοί νομάδες μπορούν να βρουν καταλύματα, κοινόχρηστους χώρους εργασίας, μαθήματα γυμναστικής, γεύματα και Wi-Fi (φυσικά). Το σημαντικότερο; Έρχεσαι σε επαφή και με άλλους remote εργαζόμενους που διαμένουν εκεί. Θα ζεις μέσα σε κοινότητα ψηφιακών νομάδων.

Στο Λονδίνο, στο Μαϊάμι, στο Σαν Φρανσίσκο και στο Τόκιο θα βρεις το Roam. Το οποίο αυτοαποκαλείται ως το «international network of colliding spaces». Μια ακόμα επιλογή που προτιμούν πολλοί ψηφιακοί νομάδες.

Καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα φεύγουν και οι χώρες θα ανοίγουν, θα δούμε μια μετατόπιση σε πιο «προσεκτικά» ταξίδια – και τα co-working camps θα είναι μέρος αυτού του νέου τοπίου. Οι άνθρωποι θα κάνουν λιγότερα ταξίδια μέσα στο έτος. Έτσι όμως θα έχουν την ευκαιρία να δουν σε βάθος μια τοποθεσία, να ζήσουν εκεί για περισσότερο χρόνο, και όχι να είναι απλά «γρήγοροι περαστικοί».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημιουργείται το πρώτο χωριό για digital νομάδες στον κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × one =