αρχικηVIRALΤα 9 σημάδια για να εντοπίσεις τους τοξικούς ανθρώπους στον κύκλο σου: Εξηγεί ένας Ζέν μάστερ

Τα 9 σημάδια για να εντοπίσεις τους τοξικούς ανθρώπους στον κύκλο σου: Εξηγεί ένας Ζέν μάστερ

Όλοι έχουμε συναντήσει τοξικούς ανθρώπους στη ζωή μας. Είναι πολύ δύσκολο να τους αγνοήσεις, καθώς ξέρουν πως να σε γραπώσουν. Είναι ο τύπος ατόμου που μπορεί να είναι χειριστικός, επικριτικός, κυριαρχικός και δεν νοιάζεται για κανέναν άλλον, ούτε για τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων.

Ίσως, δεν θα είναι καθόλου εύκολο να συνεργαστούμε με τέτοιους ανθρώπους μερικές φορές, ειδικά αν αναγκαζόμαστε να το κάνουμε αυτό καθημερινά. Ενας Δάσκαλος του Ζεν παραθέτει στο projectyourself.com τα 9 σημάδια για να τους εντοπίσεις. Και να λάβεις τα μέτρα σου.

Θεωρούν ότι… δεν κάνουν ποτέ λάθος

Όλα όσα λένε είναι σωστά και όλα όσα λένε οι άλλοι είναι λάθος. Αυτοί οι τοξικοί άνθρωποι μπορούν να κρίνουν γρήγορα τους άλλους, αλλά ποτέ δεν βλέπουν κανένα σφάλμα στον εαυτό τους. Δεν είναι πρόθυμοι να μάθουν και θα αντιδράσουν σκληρά αν τους πάτε εναντίον τους. Δεν μπορούν να παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος και δεν ζητούν ποτέ συγγνώμη. Αυτά τα άτομα επίσης δεν πρόκειται να δεχτούν εποικοδομητική κριτική, επομένως είναι πολύ δύσκολο να συνεργαστείτε μαζί τους.

Θέλουν κάποιον κοντά τους για δικό τους όφελος

Δε θέλουν να είναι μόνοι τους και γι αυτό πάντα βρίσκουν κάποιον να δεσμευτούν. Για αυτούς δεν έχει σημασία η σύνδεση ή η αληθινή αγάπη. Απλώς θέλουν κάποιον με το μέρος τους που πάντα θα τους στηρίζει.

Θέλουν να ελέγχουν τα πάντα

Θέλουν να έχουν την αίσθηση πως έχουν τον έλεγχο κι έτσι αν κάτι γίνει χωρίς να το έχουν σχεδιάσει, φρικάρουν. Δεν τους αρέσει να τους λένε τι να κάνουν, θέλουν να έχουν τον πλήρη έλεγχο στους άλλους κι έτσι είναι δύσκολο να συνεργαστείτε μαζί τους.

Μιλούν περισσότερο από ότι ακούνε

Αυτοί οι άνθρωποι ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους. Δεν νοιάζονται αληθινά για το πώς τα πάτε. Αν σας ρωτήσουν πως είστε, το κάνουν επειδή θέλουν να τους ρωτήσετε κι εσείς το ίδιο, έτσι ώστε να συνεχίσουν να μιλούν για τον εαυτό τους.

Λένε συχνά ψέματα

Είναι μέρος της φύσης τους. Τείνουν να στρέφουν την αλήθεια προς όφελός τους, έτσι ώστε πάντα να φαίνονται καλοί και τίποτα να μην είναι δικό τους λάθος. Λένε ψέματα επίσης και για μικρά πράγματα, για το που ήταν ή για το τι έκαναν, έτσι ώστε να μην δεχθούν κριτική για οτιδήποτε πουν. Θυμήσου και το άρθρο: Η «μέθοδος του τριγώνου» για να καταλάβεις αν κάποιος σου λέει ψέματα.

Κουτσομπολιό

Τους αρέσει πολύ να κουτσομπολεύουν. Θέλουν να ξέρουν οτιδήποτε γίνεται στους άλλους. Προσπαθούν να μάθουν όλες τις στοιχειώδης λεπτομέρειες και αν δεν είναι αρκετές, τείνουν να δημιουργούν δικές τους για να ακουστεί πιο ενδιαφέρον. Τους αρέσει να ανεβάζουν την αυτοεκτίμηση τους μειώνοντας τους άλλους.

Δράμα παντού

Ίσως πουν πως δε θέλουν το δράμα, αλλά κάπως τους ακολουθεί παντού. Όλο κάτι δεν πάει καλά. Εάν προσφέρετε συμβουλές, απλά θα πουν ότι δεν θα λειτουργήσει τίποτα. Θα τους δεις να μπλέκονται σε καβγάδες (αν και δε θα παραδεχθούν πως έκαναν λάθος).

Η εμπειρία τους είναι το πρότυπο με το οποίο θα πρέπει να γίνονται όλα

Δεν μπορούν να αποδεχθούν πως ο καθένας έχει τη δική του ζωή και διαφορετική οπτική γωνία. Για παράδειγμα, αν δεν τους αρέσουν η ταινίες τρόμου, δε θα αποδεχθούν πως σε εσάς αρέσουν. Θα σας κοροϊδέψουν ή θα πουν πως τέτοιες ταινίες είναι χάσιμο χρόνου. Με κάποιο τρόπο θα σας κάνουν να αισθανθείτε άσχημα που σας αρέσουν τέτοιες ταινίες.

Τους λείπει η διακριτικότητα και η ευγένεια

Οι τοξικοί άνθρωποι δεν συμπονούν τους άλλους. Δεν έχουν ενσυναίσθηση και δεν θέλουν να τους βοηθήσουν. Για το μόνο που νοιάζονται είναι ο εαυτός τους και η ζωή τους. Κάπως έτσι δεν τους ενδιαφέρει να είναι διακριτικοί και ευγενικοί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × three =