αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα 9 ξενοδοχεία που θα ανοίξουν στην Αθήνα μέσα στο 2021 (ΦΩΤΟ)

Τα 9 ξενοδοχεία που θα ανοίξουν στην Αθήνα μέσα στο 2021 (ΦΩΤΟ)

Παρά τη δύσκολη χρονική συγκυρία, με τη μουδιασμένη οικονομία και τον καταβαραθρωμένο τουρισμό λόγω της πανδημίας, τα περισσότερα ξενοδοχειακά projects που είχαν ξεκινήσει να δρομολογούνται ή κατασκευάζονται στην Αθήνα προχωρούν.

Το 2021 μάλιστα θα καλωσορίσει ουκ ολίγα νέα πολυτελή ξενοδοχεία. Τα περισσότερα από αυτά θα δώσουν νέα ζωή σε εγκαταλελειμένα παλιά κτίρια στο κέντρο της πόλης, τα οποία βρήκαν πλέον νέα χρήση, λόγω της τουριστικής ανάπτυξης και της καθιέρωσης της Αθήνας ως city break προορισμό.

Οι νέες ξενοδοχειακές αφίξεις το 2021

Οι παρακάτω ξενοδοχειακές μονάδες αναμένονται άνευ απροόπτου να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους εντός του 2021 και μάλιστα οι περισσότερες με την έναρξη της επόμενης τουριστικής σεζόν (άνοιξη – καλοκαίρι 2021):

1. Το νέο Moxy @ Σταδίου 65

Mια από τις περιοχές της Αθήνας με τις μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης είναι η Ομόνοια, στην οποία πνέει δυνατός αέρας ανανέωσης. Η μετατροπή του Σαρογλείου Μεγάρου σε πολυτελές ξενοδοχείο είναι ήδη σε εξέλιξη.

Η επένδυση υλοποιείται από κοινού από την Dimand, την Prodea Investments και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

To 8ώροφο κτίριο επί της Σταδίου 65 στην Ομόνοια, επιφάνειας 11.300 τ.μ., περιήλθε στα χέρια των Dimand – Prodea με την μακροχρόνια μίσθωσή του από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού και τη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, που κατέχουν αντίστοιχα το 62% και 38% του κτιρίου. Η περίοδος μίσθωσης είναι 25 χρόνια με δικαίωμα παράτασης για ακόμη 25 χρόνια.

Η εταιρεία που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου, δηλαδή το joint venture των Dimand – Prodea, είναι η Rinascita A.E. (από την ιταλική λέξη που σημαίνει αναγέννηση), στην οποία η  Prodea συμμετέχει με ποσοστό 35%.

Το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται σε περίπου 20 εκ. ευρώ και το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2021.

Το νέο Moxy θα είναι δυναμικότητας 200 δωματίων και θα έχει έντονο “πράσινο” προφίλ με την δημιουργία φυτεμένου δώματος, μεταξύ άλλων.

Το νέο Moxy στην Ομόνοια, όταν ολοκληρωθεί η μετατροπή του Σαρογλείου Μεγάρου

2. NYX Athens (πρώην Esperia) @ Σταδίου 22

Η Fattal Hotels προχωρά στην ανακατασκευή του κτιρίου του πρώην ξενοδοχείου Esperia. Η πρόβλεψη που υπάρχει για το νέο κατάλυμα κάνει λόγο για δημιουργία μονάδας 5 αστέρων, με το κόστος της ανακαίνισης να ξεπερνάει τα 10 εκατ. ευρώ. Αναμένεται να ανοίξει εντός του 2021.

Το πρώην ξενοδοχείο Esperia στη Σταδίου 22

3. Athens Town House 5* @ Σταδίου & Κολοκοτρώνη 3-5

Η επένδυση αφορά τη δημιουργία του νέου πεντάστερου ξενοδοχείου Athens Town House, 45 δωματίων, στην οδό Κολοκοτρώνη 3-5 στην Αθήνα. Το 3ώροφο διατηρητέο κτίριο, ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, θα ανακατασκευαστεί για να στεγάσει το νέο πολυτελές boutique ξενοδοχείο. Η Intrakat μίσθωσε το εν λόγω ακίνητο μετά από σχετικό διαγωνισμό το 2017. Το κόστος της επένδυσης αγγίζει τα 7 εκ. ευρώ. Αρχικά ήταν προγραμματισμένο να λειτουργήσει το 2020 αλλά πλέον τα σχέδια δείχνουν ολοκλήρωση εντός του 2021.

To κτίριο που θα μετατρέψει σε ξενοδοχείο η Intrakat, στην Κολοκοτρώνη 3-5 και Σταδίου

4. La Mirage @ Ομόνοια

Η ισραηλινή εταιρεία ξενοδοχείων Brown Hotels έχει ήδη ανοίξει δύο νέα ξενοδοχεία στην περιοχή της Ομόνοιας, το Brown Acropol και το DAVE Red Athens. Ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της ανακαίνισης του ιστορικού ξενοδοχείου La Mirage στην Ομόνοια επίσης φαίνεται να πηγαίνει λίγο πιό πίσω. Το αρχικό πλάνο προέβλεπε την έναρξη λειτουργίας του την άνοιξη του 2020 αλλά τα έργα συνεχίζονται ακόμη. Το ξενοδοχείο αναμένεται να λειτουργήσει πλήρως ανακαινισμένο το καλοκαίρι.

5. Kaniggos 21 @ Κάνιγγος 21

Το 7όροφο κτίριο, στην οδό Κάνιγγος 21 και Χαλκοκονδύλη 12, στο οποίο στεγαζόταν το ξενοδοχείο Κάνιγγος 21, ανακαινίζεται και θα μετατραπεί σε νέο ξενοδοχείο κάτω από το όνομα διεθνούς ξενοδοχειακού brand. Παρότι τα σχέδια προέβλεπαν την έναρξη λειτουργίας του εντός του 2020, τελικά αυτή μετακινήθηκε για το καλοκαίρι του 2021.

To πρώην ξενοδοχείο Kaniggos 21

6. Hellenic Vibes @ Ερμού 66 & Αγίας Ειρήνης 7

Η μονάδα αναπτύσσεται στο ακίνητο που είχε αγοράσει η Prodea Investments ΑΕΕΑΠ στη συμβολή των οδών Ερμού 66 και Αγίας Ειρήνης 7, στο Μοναστηράκι. Το νέο ξενοδοχείο θα διαθέτει 35 δωμάτια.

Το νέο ξενοδοχείο Hellenic Vibes στην Ερμού 66 & Αγ. Ειρήνης 7

7. The Cohort Athens @ Λιοσίων 93

Σύντομα (τους πρώτους μήνες του 2021) αναμένονται και τα εγκαίνια του The Cohort Athens, ενός νέου ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων, στην οδό Λιοσίων 93. Το ξενοδοχείο 4 αστέρων και 100 δωματίων επιδιώκει να προσφέρει μια ιδιαίτερη εμπειρία, καθώς εντάσσεται στην κατηγορία των smart hotels, που επιχειρούν να συνδυάσουν ξενοδοχειακές υπηρεσίες –δωμάτια, επιπλωμένα διαμερίσματα, εστιατόρια και χώρους εργασίας– κάτω από μία σκεπή, με ιδιαίτερη έμφαση στην υποδομές υψηλής τεχνολογίας. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι μετατροπή ενός εξαώροφου κτιρίου γραφείων, επένδυση που προωθείται από επενδυτή από τον Λίβανο.

Το νέο The Cohort Athens στη Λιοσίων

8. 82 Evripidou Hotel @ Ευριπίδου 82

Τη σεζόν 2021 αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το νέο boutique ξενοδοχείο της Ευριπίδου, στο κέντρο της Αθήνας, από τις ισραηλινών συμφερόντων Ficus Investments και Brown Hotels. O λόγος για το νέο 82 Evripidou Hotel που ήδη βρίσκεται σε στάδιο κατασκευής. Ουσιαστικά πρόκεται για την ανακατασκευή δύο 5ώροφων εφαπτόμενων κτιρίων που ενώνονται μεταξύ τους με τη Στοά Μανουσάκη, στον αριθμό 82 της Ευριπίδου, εντός οικοπέδου έκτασης 470 τ.μ.  Το νέο ξενοδοχείο θα έχει συνολικά 63 δωμάτια.

Το κτίριο που θα μετατραπεί στο νέο ξενοδοχείο 82 Evripidou Hotel

Το κτίριο που θα μετατραπεί στο νέο ξενοδοχείο 82 Evripidou Hotel

9. Omega Hotel @ Πειραιώς 10 & Ζήνωνος

Το 2021 ναμένεται να ανοίξει από εταιρεία κινεζικών συμφερόντων, το νέο 4άστερο ξενοδοχείο στην περιοχή της Ομόνοιας. Πρόκειται για το Omega Hotel, που θα λειτουργήσει σε παλιό κτίριο γραφείων, στη συμβολή των οδών Πειραιώς 10 και Ζήνωνος.  Το τουριστικό κατάλυμα θα διαθέτει 50 δωμάτια και σουίτες, εστιατόριο ασιατικής κουζίνας, rooftop bar με θέα προς την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό, lobby bar το οποίο θα εξυπηρετεί τραπεζοκαθίσματα επί του πεζόδρομου της Ζήνωνος κ.ά.

Πηγή: bizness.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + 16 =