αρχικηVIRALΤα 8+1 πράγματα που πρέπει να πάρεις μαζί σου σε ένα ταξίδι

Τα 8+1 πράγματα που πρέπει να πάρεις μαζί σου σε ένα ταξίδι

Αν ανήκεις σε εκείνους τους τύπους που σχεδιάζουν καιρό ένα ταξίδι και με το πού φτάνουν στο αεροδρόμιο θυμούνται όλα εκείνα τα πράγματα που ξέχασαν να πάρουν μαζί τους, τότε διαβάζεις το σωστό άρθρο. Ένας από τους σημαντικότερους bloggers στις ΗΠΑ, ο Sam White, που γνωρίζει αρκετά πάνω στο ταξίδι και το στυλ, προτείνει τα 15 απαραίτητα πράγματα που πρέπει να έχεις μαζί σου σε κάθε ταξίδι.

Ένα ρολόι

«Σε ένα ταξίδι τριών – τεσσάρων ημερών παίρνω πάντα μαζί μου ένα ρολόι. Το φοράω κάθε μέρα, είναι μικρό και με κάνει να νιώθω σαν να είμαι στο σπίτι», λέει ο Sam White. Ωστόσο, όπως συμβουλεύει, καλό είναι να πάρεις ένα ρολόι σχεδιασμένο για δραστηριότητες ώστε να μπορείς να το βάλεις ακόμη και αν πας στην παραλία ή πάρεις τα βουνά.

Μια ζακέτα

«Ζακέτα να πάρεις» λέει ο Sam, ωσάν την αθάνατη Ελληνίδα μάνα. Κάποιες φορές μπορεί να πρέπει να πας κατευθείαν από το αεροδρόμιο σε μια συνάντηση, χωρίς να έχεις χρόνο για μια στάση στο δωμάτιο, οπότε μια ζακέτα, σε στυλ φούτερ ή και πιο λεπτή, είναι πάντα χρήσιμη. Άσε που μπορεί να τη χρειαστείς και στο αεροπλάνο.

Μια στυλάτη πένα

Κάθε άντρας καλό είναι να έχει μαζί του πάντα μια φινετσάτη πένα αντί να κουβαλά ένα στυλό της σειράς. «Έχω μερικές διαφορετικές πένες στο backpack μου πάντα. Ο καθένας έχει μια πένα για γούρι. Η δική μου είναι μια που έκλεψα από τον πατέρα μου κάποια στιγμή. Γράφει τόσο ωραία που την παίρνω παντού», λέει ο Sam.

Ένα άρωμα σε pocket συσκευασία

Στην περίπτωση που ταξιδέψεις με αεροπλάνο θα πρέπει να θυμάσαι ότι μπορείς να πάρεις μόνο μικρές συσκευασίες μαζί σου, λόγω των κανόνων ασφαλείας. Όταν λοιπόν αγοράζεις ένα άρωμα, ζήτα να σου δώσουν μερικές συσκευασίες δείγματος, ώστε να μπορείς να τις παίρνεις μαζί σου στα ταξίδια.

Ένα δώρο

Τα ταξίδια είναι μια καλή, αυθόρμητη ευκαιρία να πάρεις δώρα για τους άλλους, ωστόσο ο Sam επιμένει ότι είναι επίσης μια καλή αφορμή για να κακομάθεις λίγο τον εαυτό σου. «Όταν επισκέπτομαι κολέγια και πανεπιστήμια πάντα φροντίζω να πάρω ένα μπλουζάκι με το όνομά του πάνω. Αλλά μην αγοράζετε σφηνοπότηρα. Όλοι το κάνουν αυτό», αστειεύεται.

Καλούς τρόπους

«Αν μένεις σε φίλους κάνε κάτι μικρό αλλά ευγενικό. Δεν εννοώ κάτι του στυλ να κεράσεις οπωσδήποτε ένα φαγητό έξω αλλά μικρά πραγματάκια όπως το να πλύνεις τα πιάτα ή να βάλεις σκούπα. Οτιδήποτε που μπορεί να συνεισφέρει στο χώρο που σε φιλοξενούν. Και μην ξεχάσεις να αφήσεις ένα ευχαριστήριο σημείωμα, αν λείπουν απ’ το σπίτι. Είναι πραγματικά ωραία κίνηση και θα είσαι ξανά ευπρόσδεκτος» τονίζει ο Sam.

Χρήσιμα καπέλα

Ένα καπέλο πέρα από τα προφανή, μπορεί να χρησιμεύσει και αλλιώς: Μπορείς να το βάλεις σαν κάλυμμα στο πρόσωπό σου να θέλεις να κοιμηθείς ή να το χρησιμοποιήσεις και σαν μαξιλάρι. «Είναι άνετο και επίσης προστατεύει τα μαλλιά σου αν έχεις να πας από το αεροδρόμιο σε μια εκδήλωση. Ακόμη σε κρατάει ζεστό, σου κρύβει το φως διαβάσματος του διπλανού σου στο αεροπλάνο και λειτουργεί ως μαξιλάρι αν κάθεσαι στην πλευρά του παραθύρου», συμβουλεύει ο Sam.

Πρακτικά ακουστικά

Σε κάθε μεγάλο ταξίδι όλοι θέλουν να ακούσουν λίγη μουσική ή να δουν μια ταινία για να περάσει η ώρα. Δεν χρειάζεται όμως να κουβαλάς τεράστια ακουστικά που μπορεί να χάσεις ή να πάθουν ζημιά. «Παλιά είχα κόλλημα με τα ακουστικά κεφαλής αλλά τελικά έγιναν ό,τι πιο ενοχλητικό. Εγώ λατρεύω τα ακουστικά που διαρκούν πολύ».

Άνετα παπούτσια

Αν έχεις δει ποτέ την ταινία «Αεροπλάνα, λιμουζίνες και τρένα» σίγουρα θα θυμάσαι τη σκηνή που ο John Candy βγάζει τα παπούτσια του και όλο το αεροπλάνο βρωμάει από τις κάλτσες του. Αν παθαίνεις κάτι αντίστοιχο ξέχνα τις σαγιονάρες και τα σανδάλια. Όπως συμβουλεύει ο Sam «τα παπούτσια είναι πολύ σημαντικά. Ένα basic λευκό sneaker, όπως ένα Stan Smith, είναι ιδανικό. Επιπλέον ένα καθαρό λευκό sneaker είναι κατάλληλο και για επαγγελματικές συναντήσεις. Επίσης πρέπει πάντα να έχεις ένα ζευγάρι παπούτσια που να μπορείς να βάλεις εύκολα τόσο σε μια συνάντηση όσο και αργότερα σε ένα μπαρ αν συνεχίσεις για ποτό».

Πηγή: Askmen.com

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + 13 =