αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 8 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να μείνεις για πάντα… υπάλληλος. Και να μην γίνεις επιχειρηματίας

Τα 8 σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να μείνεις για πάντα… υπάλληλος. Και να μην γίνεις επιχειρηματίας

Πολλές φορές συζητάμε εδώ στο It’s Possible, για το πως μπορεί κάποιος να γίνει επιχειρηματίας ή startupper. Ωστόσο αυτό ο δρόμος δεν ταιριάζει σε όλους. Τώρα θα δούμε την άλλη πλευρά. Και συγκεκριμένα τα 8 σημάδια που δείχνουν ότι δεν πρέπει να γίνεις επιχειρηματίας, αλλά το καλύτερο για εσένα θα είναι να συνεχίσεις να εργάζεσαι ως υπάλληλος. Τα εν λόγω σημάδια παραθέτει η CEO συμβουλευτικής εταιρίας Uptima Business Bootcamp, Rani Langer-Croager.

Δεν το έχεις με το ρίσκο

Ακόμα κι αν το προϊόν ή η υπηρεσία σου είναι υπέροχα, το ρίσκο που πρέπει να πάρεις είναι μεγάλο και για πολλούς δυσβάσταχτο. Οι παράγοντες κινδύνου είναι πολλοί και σίγουρα όχι για όλους…

Δεν διακατέχεσαι από επιχειρηματικό δαιμόνιο

«Οι άνθρωποι που δεν έχουν εμπορικό μυαλό, πιστεύουν πως δεν υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες ή μέσα». Αυτό καταλήγει σε μια αίσθηση απελπισίας που ανατρέπει τελικά κάθε επιχειρηματική απόπειρα.

Ψάχνεις εύκολα λεφτά

«Αν προσπαθείς να βγάλεις γρήγορα λεφτά, τότε θα πιέσεις πολύ την εταιρία σου και δεν θα της επιτρέψεις να αναπτυχθεί με τον τρόπο που πρέπει να αναπτυχθεί», εξηγεί η CEO.

Δεν τα πας καλά με μαθηματικά και αριθμούς

Είναι αποφασιστικής σημασίας, ισχυρίζεται η Langer-Croager, να κατανοείς τα οικονομικά μεγέθη της εταιρίας σου, ώστε να ξέρεις καλύτερα από τον καθένα τι ακριβώς γίνεται. «Όταν δεν κάνεις μόνος αυτή την οικονομική δουλειά, τότε καταλήγεις να παίρνεις συναισθηματικές αποφάσεις αντί για σωστές αποφάσεις».

Δεν έχεις ετοιμάσει business plan

Ένα σωστό και προσεκτικό επιχειρηματικό πλάνο εγγυάται περισσότερες πιθανότητες να γίνει η προσπάθεια βιώσιμη. «Σας συνιστώ, αν ξεκινάτε μια εταιρία, να την ελέγξετε στην αγορά και να δημιουργήσετε ένα πλάνο».

Δεν έχεις κάνει έρευνα αγοράς

Ο γρηγορότερος τρόπος να χρεοκοπήσει μια εταιρία, είναι να έχεις ένα προϊόν χωρίς αγοραστικό κοινό. «Μπορείς να σπαταλήσεις πολύ χρόνο και κόπο και λεφτά για να φτιάξεις κάτι που δεν θέλει η αγορά».

Δεν είσαι πρόθυμος να εκτεθείς για να προμοτάρεις την ιδέα σου

Οι περισσότεροι επιχειρηματίες που ξέρει, δεν αγαπούν καθόλου το μάρκετινγκ του εαυτού τους. «Η επιχείρηση είναι προσωπική υπόθεση, πρέπει λοιπόν να εκτεθείς πραγματικά. Αν δεν μπορείς να ξεπεράσεις τον φόβο να σε δουν και να γίνεις ο διαφημιστής της εταιρίας σου, τότε η επιχειρηματικότητα δεν είναι πιθανότατα για σένα»

Τα κεφάλαια είναι πολύ λίγα

«Και έρχεται ένα σημείο όπου, για να μεγαλώσει η επιχείρηση, πρέπει να προσλάβεις ανθρώπους, ώστε να μοιράσεις αρμοδιότητες που δεν είναι πια καλή χρήση του χρόνου σου». Αν τρέχεις την εταιρία με περιορισμένους πόρους, τότε δεν θα μπορέσει να αναπτυχθεί, λέει η CEO. Βέβαια στην digital εποχή μας, αυτά τα χρήματα μπορεί να είναι πολύ λιγότερα, σε σχέση με αυτά που θα χρειάζονταν πριν χρόνια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 − 1 =