αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα 7 soft skills που θα σε κάνουν περιζήτητο τώρα στην αγορά εργασίας. Πόσα από αυτά έχεις στο βιογραφικό σου;

Τα 7 soft skills που θα σε κάνουν περιζήτητο τώρα στην αγορά εργασίας. Πόσα από αυτά έχεις στο βιογραφικό σου;

Η πανδημία έχει δημιουργήσει ριζικές αλλαγές στον τρόπο που εργαζόμαστε. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί άνθρωποι άλλαξαν τον τρόπο -και την τοποθεσία- από όπου δουλεύουν, για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Η remote εργασία έγινε πιο συχνή. Τα τεχνολογικά εργαλεία μπήκαν ακόμα περισσότερο στο παιχνίδι.

Ενώ οι τεχνικές και λειτουργικές δεξιότητες εξακολουθούν να είναι τόσο σημαντικές, οι υπεύθυνοι προσλήψεων αναζητούν επίσης υποψηφίους που έχουν συγκεκριμένα μεταβιβάσιμα soft skills που είναι ιδιαίτερα σημαντικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που ο χώρος εργασίας, όπως τον ξέραμε, έχει υποστεί μια τέτοια ριζική μεταμόρφωση.

To αμερικανικό FastCompany παραθέτει 7 συγκεκριμένα soft skills τα οποία θέλουν να δουν οι HR Managers στο βιογραφικό σου, στην απρόβλεπτη εποχή μας. Πόσα από αυτά έχεις;

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Η συναισθηματική νοημοσύνη είναι ένα από να κοινά χαρακτηριστικά που έχουν πολλοί σπουδαίοι leaders εκεί έξω. Η συναισθηματική νοημοσύνη συχνά οδηγεί τους ανθρώπους να συμπεριφέρονται πιο όμορφα στους άλλους και να αναπτύσσουν ενσυναίσθηση για αυτούς. Και μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία, οι leaders καταφέρνουν να κερδίζουν ακόμα και τις διαμάχες που προκύπτουν στη διαδρομή τους. Αυτό συχνά δεν σημαίνει να πείσεις την άλλη πλευρά ότι έχεις δίκιο και ότι ο άλλος έχει άδικο. Αλλά είναι σημαντικό να γίνει ένας ουσιαστικό διάλογος, και να υπάρξει μια αλληλοεκτίμηση, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα της διαμάχης.

Με μειωμένη επαφή πρόσωπο με πρόσωπο, τα στελέχη πρέπει να μπορούν να κατανοήσουν τις… αποχρώσεις των κλήσεων Zoom ή των μηνυμάτων Slack για να εξακριβώσουν τις δυσκολίες των εργαζομένων που επηρεάζουν την παραγωγικότητα, σύμφωνα με τον Sean Walker, συνεργάτη στο Bowdoin Group, μια εταιρεία αναζήτησης στελεχών.

ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η ανθεκτικότητα είναι επίσης κρίσιμη για τη διαχείριση στρεσογόνων καταστάσεων. «Ζούμε σε έναν κόσμο που μπορεί να διαταραχθεί ανά πάσα στιγμή και όσοι επιδεικνύουν ανθεκτικότητα θα μας τραβήξουν προς τα εμπρός πιο γρήγορα», λέει ο Robin Stenzel, επικεφαλής λύσεων και ταλέντων στην Outmatch. Ως εκ τούτου, οι διευθυντές προσλήψεων αναζητούν πλέον υποψηφίους που έχουν επιδείξει αισιοδοξία μπροστά στα challenges, ειδικά από τη στιγμή που η πανδημία έφερε πολλούς ανθρώπους μπροστά σε πολλές αβέβαιες καταστάσεις. Ένας τρόπος για να δείξετε την ανθεκτικότητα σε έναν HR Manager είναι να μοιραστείτε συγκεκριμένα παραδείγματα στη συνοδευτική επιστολή ή το βιογραφικό σας, για στρεσογόνες καταστάσεις στις οποίες βρεθήκατε, τις ενέργειες που κάνατε ως απάντηση και το τελικό αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών.

ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ

Αν και ο διαχωρισμός της επαγγελματικής σας ζωής από την προσωπική σας ήταν πάντα δύσκολος, η πανδημία έκανε αυτόν τον διαχωρισμό σχεδόν αδύνατο. Είτε φροντίζουμε ένα αγαπημένο πρόσωπο που πάσχει από COVID-19, είτε δουλεύουμε εξ αποστάσεως από το σπίτι, είτε αντιμετωπίζουμε την απώλεια εισοδήματος τους/της συντρόφου μας, το να είμαστε ευαίσθητοι στις δυσκολίες των συναδέλφων μας μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στο ηθικό και την παραγωγικότητα των εργαζομένων.

«Η ικανότητα να ταυτιζόμαστε με τους άλλους και τα προβλήματα με τα οποία παλεύουν έχει γίνει ακόμη πιο σημαντική καθώς αγωνιζόμαστε με κάθε είδους προσωπικά και διαπροσωπικά προβλήματα που προκαλεί η πανδημία», λέει ο Darrell Rosenstein, ιδρυτής μιας εταιρείας προσλήψεων που επικεντρώνεται στην τον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ

Αυτή η πανδημία είχε ως αποτέλεσμα την ανατροπή ολόκληρων βιομηχανιών, καθώς και ορισμένων επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν τεράστια αστάθεια λόγω αλλαγών στις συμπεριφορές των καταναλωτών και στις απαιτήσεις των πελατών. Η εργασία με συναδέλφους σε έναν κεντρικό, φυσικό χώρο εργασίας, μετατράπηκε γρήγορα σε εξ αποστάσεως εργασία. Ως εκ τούτου, οι υποψήφιοι πρέπει να είναι σε θέση να προσαρμοστούν στις αλλαγές στον τρόπο που δουλεύουν και στα tasks που καλούνται να εκτελέσουν.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Με τόσους πολλούς ανθρώπους που εργάζονται πλέον remote, οι εργοδότες αναζητούν άτομα που μπορούν να ολοκληρώσουν εργασίες και να προσθέσουν αξία με ελάχιστη καθοδήγηση και προσωπική επαφή.

«Καθώς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε εξ αποστάσεως, είναι ζωτικής σημασίας οι νέες προσλήψεις να μπορούν να παρακινούν τους εαυτούς τους να τηρούν τα deadlines και να παράγουν εργασία υψηλής ποιότητας, αντί να παρακινούνται από την πίεση ενός συναδέλφου ή διευθυντή που κοιτάζει… πάνω από τον ώμο τους», λέει ο Andy Knell. , Διευθύνων Σύμβουλος της AK Creative.

ΕΠΙΜΟΝΗ

Η ικανότητα να παραμείνουμε στην πορεία μας όταν τα πράγματα δυσκολεύουν είναι ιδιαίτερα σημαντική σε αυτές τις περιόδους που πολλές βιομηχανίες και εταιρείες έχουν πληγεί σκληρά από την πανδημία. Για να μην αναφέρουμε τους υπαλλήλους που έπρεπε να διαχειριστούν τις δυσκολίες και τις προκλήσεις στην προσωπική τους ζωή, εν μέσω lockdown και κοινωνικής απομόνωσης. Χρειάζεται επιμονή μπροστά στις δυσκολίες.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΧΕΣΕΩΝ

Με τον πολλαπλασιασμό του remote εργατικού δυναμικού, η οικοδόμηση θετικών συνδέσεων απαιτεί ακόμη περισσότερη προσπάθεια και γνώση, καθώς πολλές αλληλεπιδράσεις πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως μέσω τηλεδιάσκεψης και όχι πρόσωπο με πρόσωπο. Τα τεχνολογικά εργαλεία μπορούν να σε βοηθήσουν στον να κρατήσεις μια επαφή και να χτίσεις σχέσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − 6 =