αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 7 σημαντικά μαθήματα που πρέπει να μάθεις όταν είσαι ακόμα νέος

Τα 7 σημαντικά μαθήματα που πρέπει να μάθεις όταν είσαι ακόμα νέος

Η ερώτηση έπεσε στο γνωστό site Quora: «Τι έμαθες πολύ αργά στην ζωή σου;». Και την απάντηση ανέλαβε να δώσει ο ιδρυτής της ceolifestyle.io, Nelson Wang. «Μακάρι να είχα μάθει αυτά τα 7 μαθήματα όταν ήμουν νεότερος. Θα με βοήθησε να φτάσω σε μια πιο ευτυχισμένη και υγιέστερη ζωή», λέει ο ίδιος. Ποια είναι όμως τα 7 μαθήματα που πρέπει να μάθεις όταν είσαι ακόμα νέος; Ακολουθεί η λίστα.

1# Η υγεία είναι προτεραιότητα. Ανεξάρτητα από την επιτυχία, το χρήμα ή τη φήμη που έχετε, όλα είναι άχρηστα χωρίς την υγεία σας. Επενδύστε στην υγεία σας.

2# Εκτιμήστε το ταξίδι. Είναι εύκολο να αναλωθείτε ανησυχώντας για το μέλλον ή να μετανιώσετε για το παρελθόν. Αντί να κάνετε κάτι τέτοιο, επικεντρωθείτε στο ΤΩΡΑ. Όλα όσα συνέβησαν στο παρελθόν σας οδήγησαν να γίνετε αυτός που είστε σήμερα.

3# Ο καθένας έχει το δικό του χρονοδιάγραμμα. Μπορείς να βρεις αυτό με το οποίο είσαι παθιασμένος στα 20 σου, μπορεί όμως και να το βρεις στα 40 σου. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και έχει το δικό του χρονοδιάγραμμα. Μην ανησυχείτε για το τι κάνουν οι άλλοι – απλώς εστιάστε στο τι είναι κατάλληλο για εσάς.

4# Ένας από τους καλύτερους τρόπους μάθησης είναι… απλά να ξεκινήσεις. Κανείς δεν είχε όλες τις απαντήσεις στο ξεκίνημα του. Ούτε καν ο Mark Zuckerberg, όπως έχει παραδεχτεί. Ξεκίνα την διαδρομή σου, και μάθε στην πορεία.

5# Προσέφερε σε άλλους ανθρώπους. Μην κοιτάς μόνο τον εαυτό σου. Αν έχεις γνώσεις και skills που μπορείς να μοιραστείς με άλλους, απλά κάνε το. Θα δεις ότι θα νιώσεις πολύ καλύτερα.

6# Ξεκίνα να λες στον εαυτό σου «πως μπορεί» να κάνει κάτι, και όχι «γιατί δεν μπορεί». Είναι εύκολο να μείνεις σε δικαιολογίες. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πολλές καλές ιδέες δεν γίνονται πραγματικότητα. Βρες τον τρόπο να ξεκινήσεις, ακόμα κι αν οι προϋποθέσεις δεν είναι τέλειες.

7# Ο πειραματισμός σου προσφέρει πολλά. Όπως λέει ο Nelson Wang, όταν έφτιαξε την πρώτη του online επιχείρηση, δεν ήξερε τίποτα. Δεν το είχε ξανά κάνει. Πειραματίστηκε όμως και έμαθε πολλά στην πράξη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 17 =