αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 7 πράγματα που «χτίζουν» οι σπουδαίοι leaders μέσα στον χώρο εργασίας

Τα 7 πράγματα που «χτίζουν» οι σπουδαίοι leaders μέσα στον χώρο εργασίας

Υπάρχουν δύο βασικά είδη επιχειρηματικών leaders: Η πρώτη κατηγορία, στην οποία οι leaders δομούν ολόκληρο τον Οργανισμό κάτω από αυτούς. Είναι οι «καπετάνιοι». Όταν είναι παρών, η ομάδα τα πάει πολύ καλά. Αλλά όταν δεν είναι εκεί ο ηγέτης, η ομάδα αποσυντονίζεται και δεν αποδίδει. ΟΚ, σε αυτή την κατηγορία υπάρχουν μεγάλοι ηγέτες, αλλά η επιτυχία της ομάδας εξαρτάται εξ ολοκλήρου από αυτούς.

Στην δεύτερη κατηγορία, είναι οι ηγέτες που δομούν την επιχείρηση τους γύρω από την ομάδα, τα skills και τις συνήθειες που υπάρχουν. Όλοι μπορούν να εργαστούν και χωρίς καθοδήγηση- έτσι η επιτυχία της ομάδας δεν εξαρτάται από την άμεση παρουσία του leader. Οι ηγέτες αυτού του τύπου, δημιουργούν μια εταιρική κουλτούρα και όχι μια ιεραρχία, όπως σημειώνει το Thrive Global. Αυτοί είναι ίσως οι καλύτεροι leaders.

Αυτοί δεν ενδιαφέρονται να φανούν ως οι «ισχυροί ηγέτες». Αλλά στοχεύουν στο να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον που επιτρέπει σε άλλους να ευδοκιμήσουν, να αναλάβουν ευθύνες και τελικά να αναπτυχθούν οργανικά. Πάμε να το δούμε λίγο πιο λεπτομερειακά. Ακολουθούν τα 7 πράγματα που «χτίζουν» οι σπουδαίοι leaders μέσα σε έναν χώρο εργασίας.

1# Ρουτίνα: Όλες οι εταιρίες έχουν την ρουτίνα τους. Υπάρχει το meeting της Δευτέρας. Η συνάντηση για το κλείσιμο της Παρασκευής, τα tasks μέσα στην εβδομάδα. Η ρουτίνα λύνει μια για πάντα το ερώτημα «τι κάνουμε;». Φυσικά πάντα υπάρχει χώρος για νέα πράγματα.

2# Παίρνουν την ευθύνη: Αν δεν το κάνεις πρώτα εσύ, δεν θα το κάνει κανείς άλλος. Ο leader πρέπει να παίρνει την ευθύνη για ότι γίνεται- ειδικά για τα αρνητικά. Έτσι θα το κάνουν και οι άλλοι.

3# Ακρόαση: Το έχουμε ξανά πει. Πρέπει να ακούς περισσότερο από ότι μιλάς. Με αυτό τον τρόπο οι μεγάλοι ηγέτες αντιμετωπίσουν ζητήματα, ανησυχίες, και αναταραχές.

4# Εμπιστοσύνη: Ένα από τα χειρότερα πράγματα σε ένα γραφείο, είναι να μιλούν όλοι για τους άλλους πίσω από κλειστές πόρτες. Φρόντισε να δημιουργήσεις ένα κλίμα εμπιστοσύνης, όπου όλοι θα εκφράζονται ελεύθερα, με όσο το δυνατόν περισσότερο ειλικρίνεια.

5# Work Ethic: Ταπεινότητα, συγκέντρωση και ηθική. Είναι μερικά από τα συστατικά που μπορούν να δημιουργήσουν ένα καλό work ethic στο γραφείο. Δηλαδή, ένα ιδανικό περιβάλλον για να εργαστεί και να εξελιχθεί κάποιος.

6# Θετικό feedback: Οι μεγάλοι leaders το κάνουν αυτό αριστοτεχνικά. Όχι, δεν λένε μόνο καλά λόγια. Αλλά ακόμα και στα αρνητικά, σου δίνουν να καταλάβεις ότι πρέπει να διδαχτείς ένα μάθημα που θα σε κάνει καλύτερο. Από την άλλη, όταν γίνεται κάτι καλό, δεν διστάζουν να το πουν. Λένε πολλά «μπράβο».

7# Οικογένεια: Όντως, μπορεί να περνάς περισσότερο χρόνο με τους συναδέλφους σου, από ότι με την πραγματική σου οικογένεια. Οι καλοί leaders είναι εκεί, για να δημιουργήσουν ένα κλίμα οικογένειας στο γραφείο. Να υπάρχει μια προσμονή να δεις τους συναδέλφους σου. Δεν είναι μόνο ένα “γραφείο.” Είναι ένας χώρος εργασίας με ανθρώπους που είσαι υπερήφανος να τους αποκαλείς «οικογένεια». Σε αυτό βέβαια παίζει ρόλο και η σωστή επιλογή στις προσλήψεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 10 =