αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα 7 πράγματα που σίγουρα κοιτά ο προϊστάμενος σου όταν είσαι στο γραφείο

Τα 7 πράγματα που σίγουρα κοιτά ο προϊστάμενος σου όταν είσαι στο γραφείο

Ανεξαρτήτως από το πόσο χαλαρό ή αυστηρό είναι το περιβάλλον στο οποίο εργάζεσαι και πόσο ευέλικτος ο προϊστάμενός σου, υπάρχουν κάποιες χαρακτηριστικές συμπεριφορές που θα τις παρατηρεί πάντοτε. Η ποιότητα της δουλειάς σου είναι σίγουρα ένας από τους πρωταρχικούς παράγοντες που συμβάλουν στην αξιολόγηση σου.

Υπάρχουν όμως και κάποιες άλλες μικρές λεπτομέρειες που παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό. Για παράδειγμα, το πόσο ταιριάζεις στην κουλτούρα της εταιρείας ή του γραφείου στο οποίο δουλεύεις, το πώς επιτυγχάνεις τους εργασιακούς σου στόχους, ή το πόσο καλά συνεργάζεσαι με τους συναδέλφους σου.

Άσχετα λοιπόν από τον κλάδο στον οποίο δουλεύεις, υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που κάθε φορά πρέπει να προσέχεις και τα οποία έχουν να κάνουν με τον χαρακτήρα και την εργατικότητα σου. Τι παρατηρεί, λοιπόν, ένα αφεντικό;

Την ώρα που φτάνεις στο γραφείο

Μία δουλειά απαιτεί τυπικότητα στο ωράριο. Ακόμα και αν το αφεντικό σου είναι χαλαρό πάντα θα παρατηρεί την ώρα που φτάνεις το πρωί. Σε περίπτωση που αργήσεις ή θέλεις να πάρεις άδεια είναι σημαντικό να φροντίζεις να ενημερώνεις όσο πιο έγκαιρα μπορείς.

Αν φεύγεις νωρίς ή αργά

Αντίστοιχα το ίδιο ισχύει και για το τέλος της ημέρας. Για παράδειγμα αν αργήσεις να φτάσεις το πρωί τότε είναι πιθανό να φύγεις πιο αργά από την συνηθισμένη ώρα. Παρόλα αυτά εάν αργήσεις στη δουλειά σου και ταυτόχρονα φύγεις νωρίς τότε αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητο.

Τον τρόπο που ντύνεσαι

Τα τελευταία χρόνια ο ενδυματολογικός κώδικας στον χώρο εργασίας έχει γίνει πιο ελαστικός και η επιλογή ενός επίσημου ρούχου δεν είναι υποχρεωτική. Ανεξαρτήτως όμως με το εργασιακό περιβάλλον, ο τρόπος που θα επιλέξεις να παρουσιάσεις τον εαυτό σου είναι σημαντικός και ένα ντύσιμο περιποιημένο και κομψό θα κερδίζει πάντοτε τις εντυπώσεις.

Πώς χρησιμοποιείς την τεχνολογία

Περιόρισε τον χρόνο που ξοδεύεις στα social media και χρησιμοποίησε την τεχνολογία και τους πόρους που σου παρέχει η δουλειά σου για να γίνεις περισσότερο παραγωγική.

Τις εκφράσεις που χρησιμοποιείς

Χάρη στις start up εταιρείες το εργασιακό περιβάλλον έχει γίνει περισσότερο casual από ότι στο παρελθόν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείς λεξιλόγιο το οποίο δεν αρμόζει σε έναν εργασιακό χώρο. Όσο άνετα και να νιώθεις προσπάθησε να χρησιμοποιείς ένα λεξιλόγιο το οποίο ταιριάζει στον περιβάλλον το οποίο εργάζεσαι. Το αφεντικό σου σίγουρα θα το εκτιμήσει!

Αν έχεις εγκλιματιστεί στο γραφείο

Η καλή συνεργασία με τους συναδέλφους σου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της εργασιακής καθημερινότητας και κάτι που ο υπεύθυνος σου λαμβάνει υπόψη του. Προσπάθησε να παρευρίσκεσαι συχνά σε εργασιακές εκδηλώσεις ή συναντήσεις με την ομάδα σου.

Πώς αξιοποιείς τον χρόνο σου

Μπορεί η ποιότητα της δουλειάς σου να είναι υψηλή, ολοκληρώνεις όμως αυτά που σου έχουν ζητηθεί στο δεδομένο χρονικό πλαίσιο; Αν χρονοτριβείς σε πράγματα τα οποία δεν θα έπρεπε τότε είναι σημαντικό να αρχίσεις να θέτεις προτεραιότητες έτσι ώστε να προλαβαίνεις κάθε διορία.

Πηγή: Madame Figaro

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − seven =