αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα 7 πράγματα που πρέπει να έχει το βιογραφικό σου για να βρεις την επόμενη δουλειά: Ρωτήσαμε το ChatGPT και απάντησε

Τα 7 πράγματα που πρέπει να έχει το βιογραφικό σου για να βρεις την επόμενη δουλειά: Ρωτήσαμε το ChatGPT και απάντησε

Τελικά πως πρέπει να χτίσεις το βιογραφικό σου για να βρεις την επόμενη επαγγελματική ευκαιρία; Τα πράγματα ίσως είναι… πιο απλά από ότι νομίζεις.

Γράφει ο Γιάννης Μπελεγρίνης

Ανοίξαμε μία ακόμα συζήτηση με το ChatGPT και ρωτήσαμε ακριβώς αυτό: «Τι πρέπει να έχει το βιογραφικό μου για να βρω την επόμενη δουλειά μου; Δώσε μου μερικές συγκεκριμένες συμβουλές». Αμέσως η Τεχνητή Νοημοσύνη ξεκίνησε να γράφει. Να τι συμβουλές μας έδωσε:

«Ένα καλό βιογραφικό είναι σημαντικό, για να κερδίσει το ενδιαφέρον των εργοδοτών και να σε βοηθήσει να βρεις την επόμενη δουλειά σου. Ορισμένες συγκεκριμένες συμβουλές για το τι πρέπει να περιλαμβάνει το βιογραφικό σου είναι οι εξής:

  1. Προσωπικά στοιχεία: Ξεκίνα το βιογραφικό σου με τα προσωπικά σου στοιχεία, όπως το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση email. Βεβαιώσου ότι αυτά τα στοιχεία είναι ενημερωμένα.
  2. Σύνοψη: Συμπεριλάβετε μια σύνοψη που να αναφέρει συνοπτικά τις δεξιότητες, την εμπειρία και τους στόχους σας ως υποψήφιος.
  3. Εργασιακή εμπειρία: Αναφέρετε την προηγούμενη εργασιακή εμπειρία σας, ξεκινώντας από την πιο πρόσφατη. Περιγράψτε τις εργασιακές σας ευθύνες, τις επιτεύξεις σας και τις δεξιότητες που αποκτήσατε κατά τη διάρκεια της απασχόλησής σας.
  4. Εκπαίδευση: Αναφέρετε τις ακαδημαϊκές σας επιδόσεις και τα σχετικά εκπαιδευτικά σας προσόντα. Περιλάβετε πληροφορίες για τα πτυχία, πιστοποιήσεις, σεμινάρια ή άλλες σχετικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
  5. Δεξιότητες: Αναφέρετε τις σχετικές δεξιότητες σας που σχετίζονται με τη θέση που επιδιώκετε. Αναφέρετε τις γλώσσες που γνωρίζετε, τις τεχνικές δεξιότητες, τις δεξιότητες στην επικοινωνία και άλλες σχετικές δεξιότητες.
  6. Συστάσεις: Συμπεριλάβετε συστάσεις από προηγούμενους εργοδότες ή πρόσωπα που μπορούν να δώσουν αξιολόγηση για τον χαρακτήρα και τις εργασιακές σας ικανότητες.
  7. Σχεδιασμός και μορφή: Επιλέξτε μια σαφή και ευανάγνωστη μορφή για το βιογραφικό σας. Χρησιμοποιήστε κατάλληλα μεγέθη, στυλ και γραμματοσειρές. Να έχετε επίσης μια δομή που να είναι ευανάγνωστη και οργανωμένη.

Αυτές είναι μερικές βασικές συμβουλές που μπορούν να σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις ένα εντυπωσιακό βιογραφικό».

Συνεχίσαμε λίγο ακόμα την συζήτηση, και αναφερθήκαμε στην έκταση του βιογραφικού. «Πόσες σελίδες πρέπει να είναι ένα βιογραφικό;», ρωτήσαμε την AI. Και απάντησε:

«Η συνήθης πρακτική είναι το βιογραφικό σου να είναι μία ή δύο σελίδες συνολικά. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται από την εργασιακή σου εμπειρία, την ακαδημαϊκή σου πορεία και τις σχετικές δεξιότητες που θέλεις να περιλάβεις. Εάν έχεις πολλά χρόνια εμπειρίας και πολλές σημαντικές επιτυχίες, το βιογραφικό σου μπορεί να φτάσει στις δύο σελίδες. Πάντα προσπάθησε να είσαι συνοπτικός και να επιλέγεις τις πιο σημαντικές πληροφορίες για να παρουσιάσεις.

Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι οι εργοδότες συνήθως έχουν περιορισμένο χρόνο για να εξετάσουν τα βιογραφικά, οπότε ένα συνοπτικό και καλά δομημένο βιογραφικό με μία σελίδα είναι συχνά προτιμότερο. Προσπάθησε να περιλάβεις μόνο τις πιο σημαντικές πληροφορίες που θα καταδείξουν τις ικανότητές σου και την καταλληλότητά σου για τη θέση που επιδιώκεις».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρώτησα το ChatGPT τι δουλειές μπορώ να κάνω για να βγάζω χρήματα ενώ παράλληλα ταξιδεύω. Και απάντησε

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 11 =