αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 7 επικοινωνιακά skills που πρέπει να έχεις στον χώρο εργασίας: Εξηγούν δύο career experts

Τα 7 επικοινωνιακά skills που πρέπει να έχεις στον χώρο εργασίας: Εξηγούν δύο career experts

Μπορεί οι ρυθμοί στο γραφείο να είναι πολύ γρήγοροι. Μπορεί να είσαι απόλυτα συγκεκντρωμένος στα tasks που πρέπει να εκπληρώσεις. Αλλά ένα είναι σίγουρο: Δεν μπορείς -και δεν πρέπει- να αποφύγεις την επικοινωνία με τους συναδέλφους σου.

Στην εποχή μας οι επαγγελματικοί τρόποι επικοινωνίας είναι πολλοί. Emails, Slack, FB Messenger, τηλέφωνο ή face to face συζήτηση. Όποιον τρόπο κι αν χρησιμοποιείς όμως, πρέπει να έχεις 7 επικοινωνιακά skills που θα σε βοηθήσουν στην αλληλεπίδραση σου με τους άλλους, και θα συμβάλουν στο να αναπτυχθεί η καριέρα σου. Τα παραθέτει σε άρθρο στο Entrepreneur.com, η millennial career expert, Jill Jacinto και ο career coach Hallie Crawford.

1# Δείξε σεβασμό. Το να σέβεσαι τον χρόνο και τον χώρο των άλλων, είναι σημαντικό. Και φυσικά να μην τους προσβάλλεις με την γενικότερη συμπεριφορά σου.

2# Ενεργή ακρόαση. Έχουμε ξανά μιλήσει για αυτό. Άκου τους άλλους. Κατανόησε αυτό που σου λένε. Πρότεινε κάποια λύση- βοήθεια.

3# Θετική γλώσσα του σώματος. Μην σταυρώνεις τα χέρια, μην αποφεύγεις την επαφή με τα μάτια. Μην παίζεις με το κινητό ενώ σου μιλά ο άλλος. Η γλώσσα του σώματος μπορεί να «πει» περισσότερα από τα λόγια σου.

4# Κάνε ερωτήσεις. Οι ερωτήσεις «βοηθούν να διευκρινιστούν τα πράγματα στην εργασία, είτε μιλάτε για ένα έργο είτε για ένα πρόβλημα με έναν συνάδελφο», λέει ο Crawford. «Εάν είστε ηγέτης στην εταιρία, αυτό ισχύει και για σας. Αντί να δώσετε μια κατεύθυνση, προσπαθήστε να θέσετε ερωτήσεις για να οδηγήσετε κάποιον σε ένα σωστό συμπέρασμα», σημειώνει.

5# Κατανόηση της εθιμοτυπίας του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μεγάλο μέρος της επικοινωνίας γίνεται πλέον μέσω emails. Φρόντισε να είσαι σαφής σε αυτά που στέλνεις, και να μην έχουν… τεράστια έκταση.

6# Παρέμεινε open-minded. Να είσαι ανοιχτός στο να ακούσεις νέες ιδέες και νέες μεθόδους εργασίας. Ακόμα και από νεότερους εργαζομένους.

7# Προθυμία να δώσεις feedback. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει πάντα να επισημαίνεις τα λάθη. Μπορείς να δώσεις και μερικούς επαίνους. Αλλά πες σίγουρα την γνώμη σου, σχετικά με το πως μπορεί να γίνει καλύτερα η δουλειά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six − one =