αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 7 βήματα για να κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα

Τα 7 βήματα για να κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα

Ίσως το έχεις παρατηρήσει σε συζητήσεις με φίλους, πηγαίνοντας σε business events ή απλά κοιτώντας τι γίνεται στα social media: Πολλοί άνθρωποι έχουν μεγάλους στόχους και όνειρα που θέλουν να κάνουν πραγματικότητα. Αλλά τελικά, μόνο ένα μικρό ποσοστό από αυτούς τους ανθρώπους φτάνει εκεί που θέλει. Αρκετοί μάλιστα δεν ξεκινούν καν την προσπάθεια. Μένουν απλά στην θεωρία.

Και τι πρέπει να κάνεις για να φτάσεις στον προορισμό που θες; Το αμερικανικό Success.com έφτιαξε μια ενδιαφέρουσα λίστα. Είναι τα 7 βήματα για να κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα. Μια λίστα που μπορεί να λειτουργήσει ως ένας «χάρτης» και στην δική σου περίπτωση. Ξεκίνα σήμερα.

1# Ξεκίνα γνωρίζοντας τον προορισμό. Καθορίστε τους στόχους σας και αναρωτηθείτε: Πού θέλω να είμαι το επόμενο έτος; Τι πρέπει να κάνω για να πετύχω αυτούς τους στόχους; Οι απαντήσεις που θα δώσετε θα γίνουν αμέσως η ατζέντα μάθησης σας.

2# Αξιολόγησε τις γνώσεις ή τις δεξιότητες που χρειάζεσαι. Ορισμένοι στόχοι δεν απαιτούν νέες δεξιότητες ή γνώσεις, αλλά άλλοι έχουν ένα τέτοιο προαπαιτούμενο. Ποιες συγκεκριμένες δεξιότητες χρειάζονται για να πραγματοποιηθούν τα όνειρά σας; Ποια δεξιότητα που ήδη διαθέτετε θα θέλατε να βελτιώσετε μέσα στο επόμενο έτος;

3# Βρες τις καλύτερες πηγές. Πως θα πάρεις τις νέες γνώσεις και θα μάθεις τα νέα skills που χρειάζεσαι; Θα επιστρέψεις στα θρανία; Θα πρέπει να παρακολουθήσεις κάποια online μαθήματα; Θα πρέπει ίσως να βρεις έναν έμπειρο μέντορα; Αναζήτα την καλύτερη πηγή για την κάθε περίπτωση.

4# Δημιούργησε μια ατζέντα μάθησης. Τώρα έχετε τις πληροφορίες, οπότε ξεκινήστε να δημιουργείτε το… πρόγραμμα εκμάθησής σας. Θα πρέπει να περιλαμβάνει τις δεξιότητες και τις γνώσεις που χρειάζεται να αποκτήσετε. Θα πρέπει να περιλαμβάνει ένα χρονοδιάγραμμα για το πού και πότε θα το κάνετε. Και είναι καλύτερο όλα αυτά να τα γράψεις σε ένα χαρτί (ή ένα αρχείο Word) για να μην… χάσεις την μπάλα.

5# Ξεκίνα με το πιο σημαντικό. Μην ξεκινήσετε με το πιο δύσκολο ή το πιο εύκολο έργο. Ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε αυτή τη στιγμή; Αξιολόγησε και κατόπιν κατέταξε τα tasks ανάλογα με την αξία. Και ξεκίνα με την κίνηση που θεωρείς πιο σημαντική στον δρόμο για τον μεγάλο στόχο σου.

6# Ξεκίνα να δρας. Καλή όλη η προετοιμασία και η θεωρία, αλλά το σημαντικότερο είναι να ξεκινήσεις να δρας. Κάνε το πρώτο βήμα. Τι περιλαμβάνει το πλάνο που έφτιαξες για την 1η εβδομάδα;

7# Άσε πίσω τις περιοριστικές πεποιθήσεις σου. Όλοι έχουμε τέτοιες. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τις προσδιορίσεις. Και να τις αφήσεις πίσω. Περιοριστικές πεποιθήσεις όπως: Είμαι πολύ νέος, Ειμαι πολυ μεγαλος, Δεν έχω χρόνο, Δεν έχω λεφτά, Θα το κάνω κάποια άλλη στιγμή. Αν έχεις κάποιες από αυτές, ήρθε η ώρα να τις διαγράψεις. Και να βαδίσεις προς τον μεγάλο στόχο σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × four =