αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤα 6 σημεία που πρέπει να τσεκάρεις: Πως θα ξεχωρίσεις ένα κινητό «μαϊμού» από ένα original (ΦΩΤΟ)

Τα 6 σημεία που πρέπει να τσεκάρεις: Πως θα ξεχωρίσεις ένα κινητό «μαϊμού» από ένα original (ΦΩΤΟ)

Τα κινητά απομιμήσεις που κυκλοφορούν στην αγορά όλο και πληθαίνουν, ειδικά σε αγορές από το εξωτερικό. Συνηθώς αποτελούνται από κινητά Samsung και iPhone λόγω μεγαλύτερης αξίας και εμπορικότητας σε σχέση με τα άλλα κινητά. Είναι πολύ πιθανό να πέσετε θύμα απάτης αν αγοράσετε με βιασύνη το κινητό που σας αρέσει από αναξιόπιστες πηγές. Με τον συνδυασμό των παρακάτω βημάτων είναι 100% σίγουρο ότι θα ξεχωρίσετε το κινητό “Μαϊμού”.

ΙΜΕΙ

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να ελέγξετε είναι το ΙΜΕΙ του κινητού. Τα κινητά “κλώνοι” δεν έχουν νόμιμο και κατοχυρωμένο ΙΜΕΙ, αντιθέτως το ΙΜΕΙ τους είναι και αυτο ψεύτικο και εικονικό, θα μπορούσε να έχει γραφτεί από το προγραμματιστή του το οποιοδήποτε 15ψήφιο νούμερο. Πληκτρολογώντας *#06# σαν να καλούσατε τηλέφωνο, θα δείτε το 15ψήφιο αριθμό ΙΜΕΙ. Θα μπείτε στο site IMEI.info το οποίο έχει τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων κινητών παγκοσμίως και θα εισάγετε το ΙΜΕΙ στο πεδίο που ζητάει. Εκεί θα δείτε αν το κινητό αυτό είναι όντως αυτό το μοντέλο. Αν σαν αποτέλεσμα βγει άλλο κινητό ή τίποτα, τότε να αρχίσετε να υποψιάζεστε μιας και αυτό το site συνήθως είναι έγκυρο.

Οθόνη και Κάμερακινητα μαιμου

Χαρακτηριστικότατη διαφορά μεταξύ κλώνου και αυθεντικού κινητού είναι στην οθόνη και στη κάμερα.

Οι οθόνες των αυθεντικών και ακριβών κινητών έχουν τελειοποιηθεί και δίνουν εύκολα στο χρήστη μία πολύ ιδιαίτερη “χρωματική” εμπειρία. Οι οθόνες των κινητών που είναι απομίμηση, έχουν χαμηλή ανάλυση με μεγάλα pixel και φτωχά χρώματα. Επίσης ο φωτισμός δεν είναι έντονος σε περιβάλλον με αρκετό φως και τα εικονίδια φαίνονται να μην έχουν άψογο σχήμα.

Διαφορά θα συναντήσουμε επίσης στην οθόνη αφής, όπου η απόκριση στα δάκτυλα δεν θα είναι άμεση και ακριβής, ειδικά πληκτρολογώντας γράμματα π.χ. σε μήνυμα SMS.

Όσον αφορά τη κάμερα των καλών κινητών, είναι σχεδόν άψογη με γρήγορη εστίαση και ζωντανά χρώματα. Η κάμερα του κλώνου είναι κάμερα που συναντούσαμε σε κινητά 6ετίας, με χαμηλή ανάλυση, αργή κίνηση καρέ και μουντά χρώματα.

Πληροφορίες κινητούαπομιμηση iphone μαιμου

Μπαίνοντας στο μενού ρυθμίσεων και στο τομέα πληροφορίες κινητού (About Phone) θα βρείτε πληροφορίες για το κινητό που κρατάτε στα χέρια σας, όπου μπορεί να διαπιστώσετε ύποπτα στοιχεία.

Επίσης, μπορείτε να κατεβάσετε εφαρμογές που σας δίνουν πληροφορίες σχετικά με το κινητό, τη μάρκα, το μοντέλο αλλά και τον επεξεργαστή του. Τον επεξεργαστή μπορείτε να τον επιβεβαιώσετε βλέποντας τα χαρακτηριστικά του αυθεντικού κινητού στο site GSMarena.com και συγκρίνοντάς τον με το αποτέλεσμα στην εφαρμογή. Ο επεξεργαστής θα αναγράφεται ως “CPU” ή “Chipset”. Δύο από αυτές τις εφαρμογές είναι το “Antutu” και το “CPUz”. Τέλος, είναι πολύ πιθανό το κινητό να έχει και διαφορά στο μέγεθος GB της μνήμης RAM.

απομιμηση κινητου imitation

Ποιότητα Υλικών

Ένα λίγο πιο έμπειρο μάτι θα μπορούσε να δει διαφορά στα 2 κινητά πάνω στη ποιότητα των υλικών, όπως στο πλαίσιο του και στο κάλυμμα της μπαταρίας. Ο κλώνος θα δείχνει πολύ “ελαφρύς” και ψεύτικης κατασκευής, με πλαστικό κακής ποιότητας και το γυαλί του θα είναι ελαφρύ πλαστικό, πιο θαμπό από το συνηθισμένο. Τα αυθεντικά κινητά πλέον έχουν πολύ χαρακτηριστικό φινίρισμα από αλουμίνιο ή κάλυμμα μπαταρίας από κομψό γυαλί, και δείχνουν πιο συμπαγή.

Άλλο ένα χαρακτηριστικό των κινητών απομίμησης είναι η διαφορά στην αναγραφή της μάρκας. Ο κλώνος θα έχει πιθανόν αλλοιωμένα γράμματα, αν όχι και στραβοτυπωμένα όπως στη φωτογραφία.

Σύνδεση σε Υπολογιστή και Recovery Mode

κινητο samsung κλωνος απομιμηση

Συνδέοντας το κινητό στον υπολογιστή θα δούμε ότι θα αναγνωριστεί ως άλλη μάρκα, λόγω ότι έχει άλλο Chip. Είναι πιθανό να το δούμε να γράφει αντί για π.χ. “Samsung S6”, “Lenovo”, “Mediatek (MTK)” ή κάτι μη αναμενόμενο. Το αντίστοιχο iPhone κλώνος, δε θα ανοίξει φυσικά το πρόγραμμα iTunes στον υπολογιστή αυτόματα, όπως θα ήταν προβλεπόμενο.

Επίσης, αν μπούμε στο recovery mode του κινητού, θα δούμε πως όλα είναι γραμμένα στα κινέζικα, όπως στη φωτογραφία δεξιά. Για να μπείτε σε αυτή τη λειτουργία, σβήστε το κινητό και κρατήστε πατημένο το Volume Down μαζί με το κουμπί εκκίνησης (On/Off) μέχρι να βγεί το σχετικό μενού. Ενδέχεται να είναι άλλος ο συνδυασμός κουμπιών. Μπορεί να χρειάζεται να πατηθεί το Volume Up ή και το κεντρικό κουμπί Home μαζί πάντα με το κουμπί On/Off.

Ταχύτητα

Ο κλώνος είναι χαρακτηριστικά πιο αργός, αυτό φαίνεται κυρίως στην πλοήγηση του μενού εφαρμογών και στην εκκίνησή του. Όταν κινούμαστε δεξιά και αριστερά στο μενού παρατηρούμε τα εικονίδια να κινούνται αργά και σπαστά, με ορισμένα “κολλήματα”, εκεί που το αυθεντικό θα είναι σχεδόν άμεσο και ασταμάτητο.

Πηγή: Techguru.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + 9 =