αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 6 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις οδεύοντας προς τα 30 σου

Τα 6 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις οδεύοντας προς τα 30 σου

Είναι αλήθεια ότι τα 20s αποτελούν μια συναρπαστική δεκαετία στην ζωή ενός ανθρώπου. Είναι τότε που υπάρχει μια έντονη ανεμελιά, είσαι έτοιμος να πάρεις μεγάλα ρίσκα χωρίς να σε νοιάζει το «μετά», και μπορείς να κάνεις πολλά νέα ξεκινήματα και πειραματισμούς.

Ωστόσο, όταν περάσεις τα μισά τις συγκεκριμένης δεκαετίας… ο αέρας αρχίζει να αλλάζει ελαφρά. Είναι τότε που καταλαβαίνεις ότι δεν είναι όλα τόσο χαλαρά στην ζωή και πρέπει να αρχίσεις να φέρνεις κάποια χειροπιαστά αποτελέσματα, έτσι ώστε να έχεις μια πιο «σταθερή» ζωή στην συνέχεια.

Το αμερικανικό Goalcast έφτιαξε μια ενδιαφέρουσα λίστα. Είναι τα 6 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις οδεύοντας προς τα 30 σου. Αν θέλεις να σοβαρευτείς…

1# Μεγάλες σπατάλες για ποτά. Σίγουρα το έχεις κάνει. Ήρθε όμως η ώρα να σταματήσεις, αν θέλεις να βάλεις σε μια τάξη τα οικονομικά σου. Ναι, θα συνεχίσεις να βγαίνεις με φίλους και να διασκεδάζεις. Αλλά λίγο πιο συμμαζεμένα.

2# Σταμάτα να αφήνεις την καριέρα σου για «αργότερα». Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν ξέρουν τι θέλουν να κάνουν στην ζωή τους, παρόλο που έχουν φτάσει μια ανάσα πριν τα 30. Είτε επειδή τίποτα δεν τους ενθουσίασε, είτε επειδή φοβήθηκαν να κάνουν τολμηρές επιλογές όταν έπρεπε. Ήρθε η ώρα όμως να αποφασίσεις. Να βρεις κάτι που σου αρέσει και στο οποίο θα αφιερωθείς για το υπόλοιπο της ζωής σου.

3# Υπερβολικά πολλές ώρες στα social media. Είναι αλήθεια ότι τα social media χρησιμεύουν για να μείνεις «συνδεδεμένος» με φίλους, οικογένεια και συναδέλφους. Ωστόσο, αν σπαταλάς υπερβολικά πολύ χρόνο κάθε ημέρα σε αυτά, μάλλον δεν έχεις τις σωστές προτεραιότητες. Έρευνες λένε ότι το ιδανικό είναι να ξοδεύεις 30 λεπτά κάθε ημέρα στα social media. Αν και αυτός ο χρόνος μοιάζει μάλλον μικρός.

4# Σταμάτα να μετανιώνεις για επιλογές του παρελθόντος. Όλοι κάνουμε λάθη. Αλλά δεν πρέπει να μένουμε κολλημένοι σε αυτά. Μην σκέφτεσαι λάθη που έκανες στα επαγγελματικά ή στην προσωπική σου ζωή. Σκέψου τι πρέπει να κάνεις τώρα. Υπάρχει ακόμα χρόνος.

5# Σταμάτα να κάνεις παρέα με «τοξικούς» ανθρώπους. Το έχουμε ξανά πει. Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν πολύ. Βάλε γύρω σου ανθρώπους που είναι θετικοί και μπορούν να σου δώσουν μια χρήσιμη συμβουλή όταν την χρειαστείς. Σταμάτα να κάνεις παρέα με ανθρώπους που σε κρατούν πίσω.

6# Μην βάζεις την υγεία σου στην άκρη. Ειδικά όσο είμαστε νέοι, δεν σκεφτόμαστε πολύ την υγεία μας. Δεν συνηθίζουμε καν να πηγαίνουμε σε γιατρούς. Όσο όμως περνούν τα χρόνια, πρέπει να ενδιαφέρεσαι περισσότερο για την υγεία σου. Μην βάζεις την έντονη δουλειά πάνω από αυτή. Και φρόντισε να πηγαίνεις έγκαιρα στον γιατρό, όταν αντιλαμβάνεσαι κάποιο πρόβλημα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × five =