αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 6 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις, για να γίνεις επιτυχημένος

Τα 6 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις, για να γίνεις επιτυχημένος

Μια από τις πιο συχνές συμβουλές επιτυχίας που ακούμε είναι το «μην τα παρατάς». Και ενώ η επιμονή σίγουρα παίζει τον ρόλο της, για να φτάσεις στην επιτυχία, μάλλον δεν αρκεί από μόνη της. Αν θέλουμε να δούμε το θέμα λίγο πιο… τολμηρά, μπορεί η παραίτηση να είναι και καλή, σε κάποιες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, αν βρίσκεσαι σε μια δουλεία που δεν σε κάνει χαρούμενο πιθανότατα είναι καλύτερο να παραιτηθείς για να βρεις κάτι άλλο. Το ίδιο ισχύει και για μια ερωτική σχέση.

Όπως έλεγε, άλλωστε, ο Nelson Mandela, ακόμα και η παραίτηση μπορεί να σε οδηγήσει κάπου. Η ουσία εδώ είναι, ότι κάποιοι άνθρωποι ξέρουν το πότε ακριβώς πρέπει να παραιτηθούν, ενώ κάποιοι άλλοι όχι.

Είναι ίσως αυτοί που θέλουν να αποφύγουν την αποτυχία με κάθε κόστος και έτσι δεν μπορούν να «δουν» καθαρά κάποια πράγματα. Το αποτέλεσμα είναι να έχουν μια σειρά από σταθερές συνήθειες, πιστεύοντας ότι με αυτές θα φτάσουν στον στόχο τους. Στην πραγματικότητα όμως, είναι συνήθειες που τους εμποδίζουν να φτάσουν στην επιτυχία!

Αν κάτι δεν λειτουργεί, πρέπει απλά να σταματήσεις να το κάνεις. Να βρεις έναν άλλο δρόμο. Το αμερικανικό Talent Smart, παραθέτει τα 6 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις, για να γίνεις επιτυχημένος.

1# Σταμάτα αν αμφιβάλεις για τον εαυτό σου

Η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, είναι ένα βασικό κομμάτι για την επιτυχία. Έρευνα της Hewlett-Packard προσπάθησε να εξετάσει το πότε οι άνθρωποι κάνουν αίτηση για μια προαγωγή στην εταιρία. Η έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες κάνουν αίτηση μόνο όταν πληρούν το 100% των κριτηρίων για μια θέση. Από την άλλη οι άνδρες κάνουν αίτηση όταν έχουν το 60% των προϋποθέσεων. Ο βασικός λόγος για τον οποίο τα περισσότερα υψηλόβαθμα στελέχη είναι άντρες, είναι επειδή αυτοί έχουν περισσότερη εμπιστοσίνη στον εαυτό τους. Και όχι γιατί ήταν απαραίτητα καλύτεροι στη δουλειά. 

2# Μην αφήνεις πράγματα για αύριο

Όταν η κατάσταση γίνεται ζόρικη, έχουμε μια τάση να αφήνουμε την επίλυση των προβλημάτων… για αύριο. Πολλές φορές βέβαια το αύριο δεν έρχεται ποτέ, αφού αναβάλουμε τις εργασίες που χρειάζεται να γίνουν, από μέρα σε μέρα. Κάνε ώρα ότι πρέπει να κάνεις. Όχι αύριο.

3# Σταμάτα να σκέφτεσαι ότι «δεν έχεις επιλογή»

Υπάρχουν πάντα επιλογές. Μπορεί, κάποιες φορές η επιλογή να είναι ανάμεσα σε δύο δρόμους που φαίνονται κακοί, όπως η επιλογή υπάρχει. Η παραδοχή ότι «δεν υπάρχει επιλογή» σε οδηγεί στην μόνιμη αδράνεια. Και καταλήγεις να λες ότι είσαι απλά… το θύμα πάντα.

4# Σταμάτα να κάνεις ο ίδιο ξανά και ξανά, περιμένοντας διαφορετικό αποτέλεσμα

Ο Albert Einstein είχε πει ότι δεν είναι λογικό να κάνεις συνέχεια το ίδιο πράγμα και να περιμένεις άλλο αποτέλεσμα. Τα πράγματα εδώ είναι απλά: Αν ακολουθείς μια τακτική και έχεις το Α αποτέλεσμα, αυτό θα παραμένει πάντα το ίδιο, όσο δεν αλλάζεις τακτική. Ακόμα κι αν εσύ ελπίζεις για το αντίθετο.

5# Σταμάτα να σκέφτεσαι ότι τα πράγματα… θα γίνουν μόνα τους

Μην περιμένεις από άλλου ή την τύχη να κάνει τα πράγματα για εσένα. Ανέλαβε την ευθύνη του εαυτού σου και δράσε, έτσι ώστε να φτάσεις στον στόχο σου. Μην περιμένεις από τους συνεργάτες σου να βελτιώσουν το project που έχετε και δεν πάει τόσο καλά. Μην περιμένεις από άλλους να σου βρουν μια θέση εργασίας. Τα πράγματα, ποτέ δεν γίνονται μόνα τους χωρίς να κάνουμε εμείς κάτι.

6# Σταμάτα να λες σε όλα «ναι»

Κάθε «ναι» μπορεί να είναι ένα εμπόδιο. Διότι λέγοντας «ναι» σε κάτι, λες «όχι» σε κάτι άλλο. Έρευνα που έκανε το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Φρανσίσκο, έδειξε ότι οι άνθρωποι που δυσκολεύονται να πουν όχι, καταλήγουν να είναι εξαντλημένοι, να έχουν άγχος ή ακόμα και κατάθλιψη. Η λέξη «όχι» είναι όντως ένα μεγάλο challenge. Δεν πρέπει να φοβάσαι να την πεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − six =