αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα 6 νέα ξενοδοχεία που αλλάζουν τον τουριστικό χάρτη της Αθήνας

Τα 6 νέα ξενοδοχεία που αλλάζουν τον τουριστικό χάρτη της Αθήνας

Αφίξεις νέων ξενοδοχείων, επενδύσεις εκατομμυρίων για την αναβάθμιση μονάδων, ακίνητα που παίρνουν σειρά προς αξιοποίηση. Η Αθήνα παραμένει στην κορυφή του επενδυτικού ενδιαφέροντος, τόσο από εγχώριους παίχτες του τουριστικού χώρου και του real estate που “χτενίζουν” την αγορά αναζητώντας ευκαιρίες για την είσοδο ή την ενίσχυση της παρουσίας τους, όσο και από κεφάλαια του εξωτερικού, tour operators και διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες.

Τα βλέμματα επί του παρόντος στρέφονται στον επικείμενο διαγωνισμό για τη μίσθωση του ακινήτου που στέγαζε το Esperia Palace και την επαναλειτουργία του με προδιαγραφές διεθνούς αλυσίδας 5 αστέρων. Μεταξύ των υποψήφιων επενδυτών φέρονται να είναι ο όμιλος Dimera του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, ο γαλλικός όμιλος Accor, ο όμιλος Hyatt, που δείχνει να αναζητά ακόμη μια ισχυρή τοποθέτηση στο κέντρο της πόλης μετά το Athens Ledra στη λεωφόρο Συγγρού, ενώ παράλληλα έχουν ακουστεί τα ονόματα των Ηard Rock International και του ομίλου Μουσαμά.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΦΚΑ, όπου ανήκει το κτίριο, έδωσε το πλαίσιο του δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση του ακινήτου. Ο διαγωνισμός θα είναι πλειοδοτικός και ανάδοχος που θα αναδειχθεί θα προβεί σε εκτέλεση εργασιών επισκευής και εκσυγχρονισμού του ακινήτου, ελάχιστου ύψους 10,5 εκατ. ευρώ.

Λίγα μέτρα πιο μακριά, στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου στο Σύνταγμα, ξεκινούν οι εργασίες για ακόμη μια μεγάλη ξενοδοχειακή επένδυση, τη μετατροπή του ακινήτου όπου παλιότερα λειτουργούσε το King’s Palace, σε boutique hotel. Πρόκειται για την επένδυση της Λάμψα, συμφερόντων του ομίλου Λασκαρίδη, η οποία έχει υπογράψει σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης για το ακίνητο, ιδιοκτησίας του Αλληλοβοηθητικού Ταμείου Πρόνοιας Πρώην Εργαζομένων ΑΤΕ. Ήδη η Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων έχει προχωρήσει στην έκδοση άδειας δόμησης. Το πλάνο προβλέπει τη δημιουργία πολυτελούς μονάδας, στην κατηγορία των boutique hotels, τεσσάρων αστέρων, συνολικής δυναμικότητας 383 κλινών. Η επένδυση σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να φτάσει τα 18 εκατ. ευρώ, ενώ το brand που θα επιλεγεί θα είναι πιθανότατα τα Μgallery του ομίλου Accor.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται την ίδια στιγμή ο Αστέρας Βουλιαγμένης. Η επένδυση, συνολικού ύψους 650 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει την πλήρη ανακαίνιση των ξενοδοχειακών υποδομών, την ανάπτυξη 13 πολυτελών κατοικιών, τη σημαντική αναβάθμιση της μαρίνας αλλά και της εμβληματικής παραλίας της Astir. Τα έργα ανακαίνισης του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens που ελέγχεται από το αραβικών συμφερόντων fund AGC Equity Partners θα ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία τον Μάρτιο του 2019.

Πριν έναν περίπου μήνα ξεκίνησε τη λειτουργία του στην πλατεία Καραΐσκάκη στο Μεταξουργείο το Whyndam Athens Residence, μια επένδυση της αμερικανικής αλυσίδας Wyndham Hotels & Resorts και της ελληνικής εταιρείας διαχείρισης μονάδων Zeus International. Πρόκειται για το έβδομο ξενοδοχείο και το πρώτο μεικτής χρήσης (mixed-use) φιλοξενίας της αλυσίδας στην Ελλάδα, που έκανε την είσοδό της το 2016 με το άνοιγμα Wyndham Grand Athens επίσης στην πλατεία Καραΐσκάκη (πρώην Athens Imperial, ιδιοκτησίας του ομίλου της Βιοχάλκο). Το νέο ξενοδοχείο έχει 89 δωμάτια και σουίτες σε στιλ διαμερισμάτων και η επένδυση υπολογίζεται σε περίπου πέντε εκατ. ευρώ περίπου. Το ακίνητο φιλοξενούσε προηγουμένως γραφεία, αλλά τα τελευταία χρόνια είχε εγκαταλειφθεί. Σύμφωνα με τα στελέχη της Wyndham και της Zeus, αναμένεται το κλείσιμο και νέων συμφωνιών και σχεδιάζονται και άλλα concepts για την Αθήνα.

Οι τελευταίες πινελιές μπαίνουν και στην επένδυση των Hines και Henderson Park και στην επαναλειτουργία του πρώην Athens Ledra στη λεωφόρο Συγγρού υπό την επωνυμία της Grand Hyatt. Το ξενοδοχείο αναμένεται να δεχθεί τις πρώτες κρατήσεις από τις 18 Αυγούστου. Το Grand Hyatt Athens θα αποτελείται από 309 δωμάτια και σουίτες σε 10 ορόφους και ένα εστιατόριο στο τελευταίο επίπεδο.

Στην αρχή της σεζόν ξεκίνησε, τέλος, τη λειτουργία του, με τη νέα ονομασία, το Athens Marriott Hotel (πρώην Metropolitan) του ομίλου Χανδρή μετά από συμφωνία με τη Marriott International. Η υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος για τον εκσυγχρονισμό του ξεπέρασε τα 15 εκατ. ευρώ. Το πεντάστερο ξενοδοχείο, που βρίσκεται στη λεωφόρο Συγγρού 385, στο ύψος που ξεκινά το Παλαιό Φάληρο, έχει δυναμικότητα 366 δωματίων.

Πηγή: Economy365.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × four =