αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τα 6 μαθήματα που έμαθα στον κόσμο της επιχειρηματικότητας»: Εξηγεί μια businesswoman

«Τα 6 μαθήματα που έμαθα στον κόσμο της επιχειρηματικότητας»: Εξηγεί μια businesswoman

Ανεξάρτητα από το αν θα φτάσεις στον τελικό στόχο σου ή όχι, ένα είναι σίγουρο: Η επιχειρηματικότητα είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι, από το οποίο μπορείς να πάρεις χρήσιμα μαθήματα. Η Amy George είναι ιδιοκτήτρια της George Communications. Μια εταιρεία που ειδικεύεται στην επικοινωνία και τις δημόσιες σχέσεις.

Παρόλο που είναι επιχειρηματίας εδώ και μόλις δύο χρόνια, έχει καταφέρει να κερδίσει πολλές εμπειρίες. «Στο χρόνο που χρειάζεται για να πάρεις ένα πτυχίο MBA, έχω μάθει περισσότερα μαθήματα από ό, τι μπορούσα να υπολογίσω», λέει η ίδια. Σε άρθρο της στο inc.com, παραθέτει τα 6 μαθήματα που έμαθε στον κόσμο της επιχειρηματικότητας.

1# Εμπιστέψου το ένστικτο σου: Αν νιώθεις ότι πρέπει να πεις «όχι» σε έναν πελάτη, τότε πες το. Το ίδιο αν νομίζεις οτι είναι ένας καλός πελάτης αλλά δεν ταιριάζει σε εσένα- μην διστάσεις να του πεις: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας παραπέμψω σε κάποιον που νομίζω ότι θα ήταν καλή περίπτωση για εσάς». Από την άλλη, αν νομίζεις ότι ένας πελάτης σου ταιριάζει, παρέβλεψε τους όποιους φόβους σου. Είναι η λογική που πρέπει να ακολουθείς σε κάθε απόφαση.

2# Προετοιμάσου για rollercoaster διαδρομή: Με τα πάνω και τα κάτω. Έτσι είναι μια επιχειρηματική διαδρομή. Γιόρτασε τις νίκες σου. Μην «χτυπάς» υπερβολικά τον εαυτό σου στις ήττες.

3# Μια ημέρα off είναι πολύ σημαντική: Πάντα θα υπάρχει δουλειά να κάνεις. Πάντα θα υπάρχει πιθανότητα να χτυπήσει το τηλέφωνο. Είναι σημαντικό όμως να κάνεις διαλείμματα. Φτιάξε ένα πρόγραμμα που σε εξυπηρετεί. Και μην νιώθεις… ενοχή να πάρεις μια ημέρα off.

4# Βάλε θετικούς ανθρώπους γύρω σου: Πρέπει να παραμένεις θετικός και αισιόδοξος μέσα στην επιχειρηματική σου διαδρομή. Βάλε ανθρώπους γύρω σου που θα σε βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Ο φιλικός κύκλος που θα δημιουργήσεις, θα σε επηρεάζει περισσότερο από όσο νομίζεις.

5# Η συνεργασία με έναν business coach είναι μια καλή επένδυση: Το ότι έγινες επιχειρηματίας, δεν σημαίνει ότι είχε από πριν business background. Μπορεί να έκανες κάποιο άλλο επάγγελμα. Ένας business coach μπορεί να σε βοηθήσει να μπεις στο κλίμα πιο γρήγορα. Να γίνεις καλύτερος στις πωλήσεις, και να εντοπίσεις τους ιδανικούς πελάτες.

6# Έχεις ελευθερία: Να και κάτι σίγουρα καλό. Τώρα δουλεύεις για εσένα. Μπορείς να κάνεις μια συνάντηση, ενώ μια άλλη να την απορρίψεις. Μπορείς να πάρεις μια ημέρα off. Μπορείς να πεις «ναι» σε αυτό που θες. Μπορείς να αναλάβεις ακόμα ένα project ή όχι. Με απλά λόγια, μπορείς να κάνεις τις επιλογές που εσύ θέλεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × three =