αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤα 6 βήματα για να γράψεις ένα δυνατό άρθρο στο Linkedin (ναι, εδώ και καιρό υπάρχει αυτή η δυνατότητα)

Τα 6 βήματα για να γράψεις ένα δυνατό άρθρο στο Linkedin (ναι, εδώ και καιρό υπάρχει αυτή η δυνατότητα)

Δεν αρκεί απλά να φτιάξεις ένα προφίλ στο Linkedin. Αν θέλεις να αναπτύξεις το δίκτυο σου και να προκύψουν επαγγελματικές ευκαιρίες, πρέπει να είσαι ενεργός στην πλατφόρμα. Να φαίνεσαι με κάθε ευκαιρία. Ένας καλός τρόπος για να το πετύχεις αυτό, είναι η ανάρτηση άρθρων. Και ενώ το μυαλό των περισσότερων θα πάει στην ανάρτηση άρθρων από άλλα sites, θα πρέπει να πούμε ότι το Linkedin δίνει την δυνατότητα να γράψεις άρθρο κατευθείαν στην πλατφόρμα.

Εκεί θα εστιάσουμε τώρα. Θα δούμε τα 6 βήματα για να γράψεις ένα άρθρο στο Linkedin, και να το διαμοιράσεις στο κοινό σου.

1# Ξεκίνα. Πως γράφεις άρθρο στο Linkedin, θα πει κάποιος. Πας απλά στην Homepage, και πατάς στο κουμπί που γράφει «Write an article». Αμέσως θα σου ανοίξει η σχετική φόρμα.

2# Βάλε έναν τραβηχτικό τίτλο. Όπως και στα sites, έτσι και εδώ ο τίτλος είναι το 80% της επιτυχίας ενός άρθρου, σε ότι αφορά τα views. Αν ο τίτλος είναι αδιάφορος, κανείς δεν θα διαβάσει αυτό που έχεις γράψει ακόμα κι αν είναι το καλύτερο άρθρο του κόσμου. Διάλεξε έναν τραβηχτικό τίτλο.

3# Κείμενο και φωτογραφία. Πάμε στο κυρίως κομμάτι. Ήρθε η ώρα να γράψεις το κείμενο σου στον editor. Σημειώνεται ότι αποθηκεύεται σαν draft, οπότε δεν χρειάζεται να το δημοσιεύσεις αμέσως. Σε ότι αφορά την επιλογή του θέματος, το καλύτερο θα ήταν να διαλέξεις κάτι που αφορά το επαγγελματικό πεδίο σου. Είπαμε, απευθύνεσαι σε επαγγελματικό κοινό. Και διάλεξε μια σχετική φωτογραφία.

4# Βάλε εικόνες, βίντεο ή μεσότιτλους μέσα στο άρθρο. Ειδικά αν το άρθρο σου είναι μεγάλο, πρέπει να το κάνεις να φαίνεται ωραίο στο μάτι. Να μην είναι ένα… άχαρο κατεβατό. Βάλε εικόνες, βίντεο ή μεσότιτλους μέσα στο άρθρο σου. Και φυσικά χώριζε παραγράφους.

5# Μια τελευταία ανάγνωση και publish. Μόλις τελειώσεις κάνε μια (ή και δύο) αναγνώσεις του άρθρου και διόρθωσε τυχόν λάθη. Στην συνέχεια πάτα το κουμπί του publish και το άρθρο θα δημοσιευτεί.

6# Κοινοποίηση. Στην συνέχεια κάνε το κοινοποίηση στο Linkedin, αλλά και στα προφίλ σου στα άλλα social media. Δεν το έγραψες για τον εαυτό σου. Πρέπει να το δουν όσο περισσότεροι χρήστες γίνεται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 9 =