αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τα 5 soft skills που δυσκολεύονται να βρουν οι εργοδότες»: Εξηγεί ένα στέλεχος του Linkedin

«Τα 5 soft skills που δυσκολεύονται να βρουν οι εργοδότες»: Εξηγεί ένα στέλεχος του Linkedin

Η τεχνολογία αλλάζει τα πάντα γύρω μας. Τον τρόπο που επικοινωνούμε, ψωνίζουμε, ταξιδεύουμε. Και φυσικά αλλάζει την αγορά εργασίας. Μέχρι το 2022, η τεχνολογία αναμένεται να έχει εκτοπίσει 75 εκατομμύρια θέσεις εργασίας παγκοσμίως, σύμφωνα με έρευνα από το LinkedIn. Ωστόσο, μέσα στην ίδια χρονική περίοδο, οι ίδιες τεχνολογικές δυνάμεις θα έχουν δημιουργήσει 133 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας.

Και τι μπορείς να κάνεις μέσα σε αυτό το περιβάλλον που αλλάζει τόσο γρήγορα; Πολλοί είναι πλέον οι career experts που εστιάζουν στα soft skills, εξηγώντας ότι αρκετές από αυτές τις δεξιότητες μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Με αυτή την άποψη συμφωνεί η Feon Ang. Η ίδια είναι «Vice president for talent and learning solutions» του Linkedin, στην Ασία. Μιλώντας στο CNBC, εξηγεί μάλιστα ότι υπάρχουν, ανάμεσα σε άλλα, 5 soft skills τα οποία δυσκολεύονται να βρουν οι εργοδότες σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτά είναι:

-> Κριτική σκέψη ή επίλυση προβλημάτων

-> Προσαρμοστικότητα και ευελιξία

-> Επικοινωνία

-> Leadership

-> Καινοτομία και δημιουργικότητα

Όπως σημειώνει η Feon Ang αυτές τις δεξιότητες μπορεί εύκολα να τις μάθει κάποιος, και δεν είναι έμφυτες. Ωστόσο, απαιτούν αφοσίωση τόσο από τους εργοδότες όσο και από εργαζόμενους. «Είναι ευθύνη όλων», λέει η Ang και συμπληρώνει: «Είναι ευθύνη του εργοδότη να επενδύει στους εργαζομένους. Αλλά είναι εξίσου σημαντικό για τους υπαλλήλους να κάνουν την προσπάθεια τους».

Η ίδια ενθαρρύνει τους εργαζομένους να μαθαίνουν συνεχώς νέα skills. Αυτό μπορεί να γίνει, για παράδειγμα, με την ανάληψη νέων projects στην εργασία, μέσω mentoring ή με τη συμμετοχή σε εκπαιδευτικά μαθήματα.

Αλλά και πέρα από τους εργαζομένους, πρόκειται για skills που σίγουρα είναι χρήσιμα σε business ηγέτες, επιχειρηματίες και startuppers. Μήπως να ξεκινήσεις να γίνεσαι δυνατός σε κάποια από αυτά;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + thirteen =