αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 5 πρώτα σημάδια που δείχνουν ότι η startup σου θα φτάσει στην επιτυχία

Τα 5 πρώτα σημάδια που δείχνουν ότι η startup σου θα φτάσει στην επιτυχία

Έκανες την ιδέα σου πραγματικότητα. Με βάση αυτό που είχες στο μυαλό σου, έφτιαξες την δική σου startup. Αυτή έχει καταφέρει να επιβιώσει τον πρώτο καιρό, όμως κάπου εκεί κάνει την εμφάνιση του ένα ερώτημα: «Πορευόμαστε στον σωστό δρόμο;».

Είναι αλήθεια ότι οι περισσότερες startups δεν καταφέρνουν να φτάσουν στην επιτυχία. Όπως λένε πολλοί ειδικοί, περίπου 8 στις 10 καινοτόμες επιχειρήσεις, τερματίζουν την λειτουργία τους πολύ σύντομα. Αλλά πως μπορείς να ξέρεις αν είσαι στον σωστό δρόμο; Έτσι ώστε να συνεχίσεις ακόμα πιο δυναμικά ή από την άλλη μεριά να κάνεις κάποιες αλλαγές. Το αμερικανικό Entrepreneur.com, παραθέτει τα 5 πρώτα σημάδια που δείχνουν ότι η startup σου θα «εκτοξευτεί». Πόσα από αυτά έχεις;

1# Κινείσαι ευέλικτα: Πολλά μεγάλα brands από αυτά που βλέπουμε σήμερα, δεν ξεκίνησαν ακριβώς στην ίδια μορφή. Η αρχική ιδέα δεν είναι πάντα η καλύτερη δυνατή. Είναι σημαντικό να δεις τα σημάδια της αγοράς, και να κινηθείς ευέλικτα.

2# Οι πελάτες σε βρίσκουν μόνοι τους: Στην εποχή μας, η διάδοση ενός νέου project είναι πιο εύκολη. Μέσα από τα social media και τις νέες τεχνολογίες. Ενώ υπάρχει πάντα η η διάδοση από στόμα σε στόμα. Αν βλέπεις οι πελάτες να έρχονται πρώτοι σε εσένα, και να δείχνουν ότι αγαπούν αυτό που έχεις φτιάξει, τότε είσαι σε σωστό δρόμο.

3# Θετικά έσοδα: Υπάρχει μια φράση που λέει ότι «οι πωλήσεις μπορούν να θεραπεύσουν τα πάντα». Έτσι λοιπόν, αν η startup σου έχει ικανοποιητικά έσοδα από το πρώτο χρονικό διάστημα της λειτουργίας της, αυτό θα σου επιτρέψει να αναπτυχθείς ακόμα περισσότερο. Τα έσοδα είναι σίγουρα ένα καλό σημάδι.

4# Καλή ομάδα: Πέρα από τα έσοδα, είναι σημαντικό να έχεις μια καλή ομάδα. Με ενθουσιασμό και επιμονή. Μπορεί να κάνει την διαφορά, ειδικά στις πρώτες ημέρες. Μοιραστείτε τις νίκες σας, και να είστε ειλικρινείς για τις ήττες, συνεχίζοντας να ρωτάτε και να ακούτε.

5# Εστιάζεις στο «γιατί»: Είναι εύκολο να απαντήσεις στο «τι» και στο «πως». Όμως οι πραγματικά μεγάλες εταιρίες, μπορούν να απαντήσουν στο «γιατί». Ξέρουν τον μεγάλο σκοπό για τον οποίο εργάζονται. Είναι το κίνητρο για όλη την ομάδα. Και αν αυτός ο μεγάλος σκοπός ευθυγραμμιστεί με τα έσοδα, τότε θα έχεις πετύχει κάτι σπουδαίο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − 14 =