αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 5 πράγματα που πρέπει να προσέξεις, αν δουλεύεις για πρώτη φορά από το σπίτι σου

Τα 5 πράγματα που πρέπει να προσέξεις, αν δουλεύεις για πρώτη φορά από το σπίτι σου

Είναι μια τάση για την οποία έχουμε ξανά γράψει: Όλο και περισσότεροι άνθρωποι δουλεύουν πλέον remote. Από το σπίτι τους. Με μόνο εργαλείο το laptop και το smartphone τους. Πρόκειται για ένα μοντέλο στο οποίο έχει βασίσει την λειτουργία του και το It’s Possible.

Το να δουλεύεις από το σπίτι μοιάζει… ονειρικό. Και σε αρκετές περιπτώσεις είναι. Ωστόσο χρειάζεται να κινηθείς σωστά αν θες να είσαι παραγωγικός. Το αμερικανικό inc.com έφτιαξε μια λίστα με τα 5 πράγματα που πρέπει να προσέξεις αν δουλεύεις για πρώτη φορά από το σπίτι.

1# Έχε ένα δικό σου χώρο: Το ότι θα δουλέψεις στο σπίτι, δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι στο σαλόνι όλη ημέρα, με ανοιχτή την τηλεόραση. Ούτε μέσα στην κουζίνα. Φρόντισε να έχεις έναν δικό σου χώρο (με πόρτα που κλείνει κατά προτίμηση). Και ένα γραφείο μέσα εκεί. Μην επιλέγεις να εργαστείς πάνω σε καναπέδες ή κρεβάτια.

2# Κλείσε την πόρτα. Απαραίτητο, ειδικά αν μένουν και άλλοι άνθρωποι στο σπίτι. Κάπως έτσι θα δημιουργήσεις «συνθήκες γραφείου». Φρόντισε να υπάρχει κλειστή πόρτα ειδικά όταν κάνεις κλήσεις ή βιντεοκλήσεις.

3# Βάλε χρονικά όρια: Υπάρχει μια παγίδα στην οποία πέφτουν αρκετοί νέοι επιχειρηματίες και freelancers. Ξεκινούν να δουλεύουν το πρωί και καταλήγουν… να δουλεύουν μέχρι το βράδυ. Ακριβώς επειδή δεν υπάρχει κάποιος πάνω από το κεφάλι τους, και επειδή δεν υπάρχει η αίσθηση του γραφείου. Βρες ποιες ώρες είσαι πιο παραγωγικός, είτε πρωί είτε βράδυ, και φτιάξε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο θα εργαστείς. Μην ξεχνάς ότι υπάρχει ζωή… και εκτός δουλειάς.

4# Μείνει δικτυωμένος: Το ότι εργάζεσαι από το σπίτι σου, δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι κλεισμένος όλη την ημέρα μέσα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, μπροστά από ένα laptop. Φρόντισε να κάνεις τις επαφές σου και αν κρατάς επικοινωνία με ανθρώπους του πεδίου σου. Μη διστάσεις να βγεις και για μερικούς χαλαρούς καφέδες μαζί τους. Είναι σημαντικό να μείνεις δικτυωμένος.

5# Απενεργοποίησε τους αντιπερισπασμούς. Και είναι πολλοί. Βάλε στο αθόρυβο τα notifications στα social media. Και καθόρισε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κοιτάς τα emails. Εννοείται πως κατά την διάρκεια της δουλειάς δεν πρέπει να… πιάνεις κουβέντα με φίλους στο τηλέφωνο ή στα social media.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε websites που σε πληρώνουν με τουλάχιστον 20 δολάρια την ώρα, για να δουλεύεις από το σπίτι σου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × two =