αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 5 πράγματα που πρέπει να κάνει ένας σωστός επιχειρηματίας το Σαββατοκύριακο

Τα 5 πράγματα που πρέπει να κάνει ένας σωστός επιχειρηματίας το Σαββατοκύριακο

Μετά από μια κουραστική εβδομάδα, γεμάτη δουλειά, deadlines και πολλές συναντήσεις, φτάνει το Σαββατοκύριακο. Είναι η στιγμή για να ξεκουραστείς και να «αποσυνδεθείς» για λίγο από τη δουλειά σου. Άλλωστε, αν είσαι επιχειρηματίας, πιθανότατα εργάζεσαι πολλές ώρες κάθε ημέρα, μέσα στην εργάσιμη εβδομάδα. Πρέπει να έχεις και λίγο χρόνο για εσένα. Το ΣΚ προσφέρεται για κάτι τέτοιο.

Βέβαια, αρκετοί επιχειρηματίες αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα: Δυσκολεύονται να «αποσυνδεθούν» από την επιχείρηση τους, ακόμα και για 1 ή 2 ημέρες. Σε αντίθεση με τους απλούς υπαλλήλους, οι οποίοι κλείνουν τα επαγγελματικά PCs και emails την Παρασκευή και τα ξανά ανοίγουν την Δευτέρα το πρωί. Το Under30ceo.com, παραθέτει τα 5 πράγματα που πρέπει να κάνει ένας σωστός επιχειρηματίας το Σαββατοκύριακο.

1# Γυμναστική: ΟΚ τις καθημερινές μπορεί να μην έχεις χρόνο, όμως το Σαββατοκύριακο είναι μια καλή στιγμή για να αθληθείς. Έτσι θα είσαι υγιής και παράλληλα θα έχεις περισσότερη ενέργεια μέσα στην εβδομάδα. Αν βαριέσαι την γυμναστική γενικά, τότε βρες το στιλ που σου ταιριάζει καλύτερα. Ή κάποιο άθλημα που σου φαίνεται ενδιαφέρον.

2# Socialise: Η ζωή ενός επιχειρηματία, έχει αρκετή μοναξιά. Ειδικά αν εργάζεσαι μόνος, πάνω στο δικό σου project. Τις περισσότερες ημέρες, πιθανότατα δεν αλληλεπιδράς με άλλους ανθρώπους. Το Σαββατοκύριακο λοιπόν, δες φίλους και συγγενείς. Ακόμα και μια έξοδος για έναν καφέ, μπορεί να κάνει την διαφορά. Αυτό θα σε βοηθήσει να κάνεις ένα διάλειμμα από την επιχείρησή σου, να χαλαρώσεις και να συνδεθείς με όσους βρίσκονται κοντά σου.

3# Ύπνος: Αν είσαι ένας νεαρός ιδρυτής επιχείρησης, σίγουρα μπορείς να αντέξεις και με λίγο ύπνο. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να φτάσεις στο burnout για να ξεκουραστείς. Αν κοιμάσαι κάτω από 7 ώρες καθημερινά, τότε χρησιμοποίησε το ΣΚ για αναπληρώσεις λίγο ύπνο. Και να είσαι πιο φρέσκος.

4# Βγες έξω: Οι περισσότεροι επιχειρηματίες περνούν πολλές ώρες εντός γραφείου. Αυτό γίνεται ακόμα πιο έντονο, όταν εργάζεσαι από το σπίτι. Πολλές ώρες μέσα σε 4 τοίχους. Το Σαββατοκύριακο βγες έξω. Πήγαινε βόλτες στην πόλη ή κάνε ένα περίπατο κοντά στη φύση.

5# Δουλειά: Είπαμε ότι κατά τη διάρκεια του ΣΚ δεν πρέπει να είναι προτεραιότητα η δουλειά. Όμως, επειδή συνήθως… όλο και κάτι θα κάνεις, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για αυτό. Εδώ υπάρχει κάτι σημαντικό: Αν χρειαστεί να δουλέψεις, προγραμμάτισε από πριν το πόσες ώρες θα διαρκέσει αυτό. Μην ξοδέψεις όλη την ημέρα δουλεύοντας.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + twelve =