αρχικηVIRALΤα 5 πράγματα που κοιτάει κάποιος όταν μπαίνει στο σπίτι σου

Τα 5 πράγματα που κοιτάει κάποιος όταν μπαίνει στο σπίτι σου

Αν κάθε φορά που καλείς κόσμο σπίτι τρέχεις να κάνεις… γενικές εργασίες, ψυχραιμία. Οι επισκέπτες που έρχονται στον χώρο μας έχουν την τάση να προσέχουν συγκεκριμένα πράγματα. Μπορείς λοιπόν, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, να εστιάσεις εκεί για να μην περάσεις την ημέρα πριν χτυπήσει το κουδούνι με ένα ξεσκονόπανο στο χέρι.

1. Άρωμα

Κι όμως, η διακόσμηση δεν είναι το πρώτο πράγμα που προσέχουν οι καλεσμένοι στο σπίτι σας. Αντίθετα, η πρώτη τους εντύπωση για αυτό διαμορφώνεται από τη μυρωδιά του. Φροντίστε λοιπόν να καλύψετε τυχόν άσχημες οσμές που μπορεί να αναδύονται στο χώρο εξαιτίας του μεσημεριανού σας γεύματος ή του τσιγάρου που κάνατε λίγο πριν την έλευσή τους. Κι αυτό γιατί η μύτη σας μπορεί να είναι συνηθισμένη σε αυτές τις μυρωδιές αλλά των καλεσμένων σας όχι. Για να το καταφέρετε, ανάψτε ένα αρωματικό κερί ή γεμίστε μια κατσαρόλα με λίγο νερό, φλούδες πορτοκαλιού κι ένα ξυλάκι κανέλα και αφήστε αυτό το αρωματικό μείγμα να σιγοβράσει στο μάτι της κουζίνας μισή ώρα πριν την επίσημη έναρξη του πάρτι σας.

2. Τι να σας κεράσουμε;

Σίγουρα αυτή είναι η δεύτερη ερώτηση που κάνετε στους καλεσμένους σας –μετά τους τυπικούς χαρετισμούς. Το πιθανότερο είναι σας ζητήσουν ένα ποτό ή κάποιο αναψυκτικό πράγμα που σημαίνει ότι το μπαρ σας πρέπει να είναι γεμάτο και καλά εξοπλισμένο. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι στο σπίτι σας πρέπει να υπάρχουν όλες οι ποικιλίες κρασιού του κόσμου.

3. Λουλούδια

Τα λουλούδια είναι το μόνο διακοσμητικό είδος που πρέπει να ανανεώνεται συχνά και τακτικά σε ένα σπίτι – κι αυτό γιατί πρέπει να είναι φρέσκα. Για να μην χρειάζεται να περνάτε κάθε 2-3 μέρες από το ανθοπωλείο, προτιμήστε να αγοράσετε λουλούδια σε γλάστρες μιας και με την κατάλληλη φροντίδα, μπορείτε να τους χαρίσετε περισσότερες μέρες ζωής.

4. Ακαταστασία

Μπορεί να μην προλάβατε να κάνετε γενική καθαριότητα πριν το πάρτι σας και η αλήθεια είναι ότι δεν είναι απαραίτητη. Αυτό που πρέπει όμως να προσέξετε είναι η ακαταστασία. Προμηθεύτειτε, λοιπόν, κουτιά αποθήκευσης και σε αυτά τοποθετήσετε όλα εκείνα τα αντικείμενα που είναι ατάκτως ριγμένα στο καθιστικό σας: από τα τηλεκοντρόλ και τα περιοδικά μέχρι τα κλειδιά και την αλληλογραφία σας. Τοποθετήστε τα όλα σε ένα σημείο και θα δείτε το χώρο σας να «ανοίγει» και να είναι έτοιμος να υποδεχθεί τους καλεσμένους σας. Μην μείνετε στο καθιστικό, όμως, κάντε το ίδιο και στο χωλ σας.

5. Μπάνιο

Το ότι το μπάνιο σας πρέπει να είναι καθαρό όταν έρχεται κόσμος στο σπίτι σας, σίγουρα δε χρειάζεται να σας το πούμε εμείς. Ωστόσο, λίγο πριν ανοίξετε την πόρτα του στους καλεσμένους, φροντίστε να βάλετε στο μπάνιο σας καθαρές πετσέτες, να ανανεώσετε το σαπούνι και να αφήσετε έξτρα χαρτί υγείας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × one =