11/02/25

«Τα 5 πράγματα που έμαθα από την αποτυχία μου. Και δεν μου τα έμαθε το κολέγιο»: Εξηγεί ένας startupper

Για μια ενδιαφέρουσα πτυχή στην επιχειρηματική του διαδρομή, μιλά ο Sydney Liu. Σήμερα, ο ίδιος είναι ιδρυτής της Commaful. Πρόκειται για μια πλατφόρμα που φιλοξενεί μικρές ιστορίες. Ωστόσο, μέχρι να φτάσει εκεί, ο νεαρός startupper, είχε μια σημαντική αποτυχία, ανάμεσα σε άλλα. «Έφυγα από το University of Southern California μετά το δεύτερο έτος σπουδών μου για να ξεκινήσω το TalentTrail, μια recruiting startup που έκλεισα», λέει ο ίδιος σε άρθρο του στο Thrive Global.

Όπως εξηγεί, έφυγε από το πανεπιστήμιο παρόλο που το αγαπούσε. Επειδή ένιωθε ότι λαμβάνει γνώσεις σε πολύ αργό ρυθμό.

«Όταν δούλευα για την TalentTrail, η μάθηση μου έμοιαζε να επιταχύνεται. Γιατί; Επειδή κάθε νέα πρόκληση με έκανε να μάθω κάτι καινούργιο», τονίζει ο νεαρός επιχειρηματίας.

Και μάλιστα, σημειώνει ότι έμαθε αρκετά πράγματα, τα οποία δεν του τα δίδαξε το κολλέγιο. Τα έμαθε στην πράξη, μέσα από την αποτυχία του. Εδώ είναι 5 από αυτά.

1- Οι άνθρωποι που γνωρίζεις μπορεί να είναι το απροσδόκητο πλεονέκτημα σου. Ίσως δεν είσαι ο καλύτερος σε κάτι, αλλά μπορείς να βρεις κάποιον άλλον που να είναι.

2- Πολύ λίγα πράγματα είναι αδύνατα, αν προσπαθήσεις σκληρά.

3- Πρέπει να εστιάσεις στους χρήστες σου. Και να είσαι εκεί για αυτούς.

4- Να είσαι ευγενικός αλλά και με αυτοπεποίθηση

5- Βρες μια καθημερινή ρουτίνα που σου ταιριάζει και κράτησε την

Γιάννης Μπελεγρίνης
Γιάννης Μπελεγρίνης
Ο Γιάννης Μπελεγρίνης είναι δημοσιογράφος και ιδρυτής του itspossible.gr. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του διαδρομή, κάνοντας την πρακτική του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Σε ηλικία μόλις 19 ετών, εντάχθηκε στο δυναμικό της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» στο τμήμα του οικονομικού ρεπορτάζ. Στη συνέχεια εργάστηκε σε αρκετά ελληνικά ΜΜΕ όπως η Huffington Post Greece, ο Όμιλος του ANT1 και το Startup.gr.

TOP STORIES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

18 − 1 =