αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 5 πράγματα για τα οποία μετανιώνουν οι άνθρωποι στο τέλος της ζωής σου. Μπορείς να κινηθείς διαφορετικά όσο έχεις χρόνο

Τα 5 πράγματα για τα οποία μετανιώνουν οι άνθρωποι στο τέλος της ζωής σου. Μπορείς να κινηθείς διαφορετικά όσο έχεις χρόνο

Στο τέλος της ζωής τους, οι άνθρωποι τείνουν να αναλογίζονται πράγματα που θα ήθελαν να είχαν κάνει διαφορετικά.

Πολλοί εύχονται να είχαν εκφράσει περισσότερη αγάπη και συγχώρεση και να χρησιμοποιούσαν τα τελευταία τους λόγια για να δείξουν την εκτίμησή τους για τους ανθρώπους στη ζωή τους, είπε πρόσφατα ο ογκολόγος Siddhartha Mukherjee κατά τη διάρκεια μιας εναρκτήριας ομιλίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.

Άλλοι άνθρωποι μετανιώνουν που δεν έκαναν αρκετά για τον εαυτό τους, σύμφωνα με την Bronnie Ware, συγγραφέα του βιβλίου του 2011 «The Top Five Regrets of the Dying» και πρώην εργαζόμενη στην ανακουφιστική φροντίδα των ανθρώπων. Η Ware πέρασε οκτώ χρόνια χορηγώντας βοήθεια σε ανθρώπους που έδιναν μάχη με σοβαρές ασθένειες, πολλές από τις οποίες οδηγούσαν στον θάνατο.

Έδωσε προσοχή στις ενοχές και τις τύψεις που εξέφραζαν οι άνθρωποι στα κρεβάτια του θανάτου τους και σκέφτηκε ότι υπήρχε ένα «μεγάλο μάθημα» που μπορούσαν να μάθουν οι άνθρωποι από αυτούς, όπως είπε στο βρετανικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα «The Chris Evans Breakfast Show» πέρυσι. Το βιβλίο της περιγράφει λεπτομερώς τις πέντε φράσεις που άκουγε πιο συχνά:

  • Μακάρι να είχα το θάρρος να ζήσω μια ζωή αληθινή για τον εαυτό μου, όχι τη ζωή που περίμεναν οι άλλοι από μένα.
  • Μακάρι να μην είχα δουλέψει τόσο σκληρά.
  • Μακάρι να είχα το θάρρος να εκφράσω τα συναισθήματά μου.
  • Μακάρι να είχα μείνει σε επαφή με τους φίλους μου.
  • Μακάρι να είχα αφήσει τον εαυτό μου να είναι πιο ευτυχισμένος.

Η πρώτη είναι αυτή που άκουγε πιο συχνά.

«Όταν οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι η ζωή τους έχει σχεδόν τελειώσει και κοιτάζουν πίσω ξεκάθαρα- είναι εύκολο να δουν πόσα όνειρα έχουν μείνει ανεκπλήρωτα», έγραψε η Ware σε μια ανάρτηση στο blog της. «Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είχαν τιμήσει ούτε τα μισά από τα όνειρά τους και πέθαιναν γνωρίζοντας ότι οφειλόταν σε επιλογές που είχαν κάνει ή δεν είχαν κάνει».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − nine =