αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 5 μεγαλύτερα σημάδια που δείχνουν ότι είσαι σε έναν τοξικό χώρο εργασίας

Τα 5 μεγαλύτερα σημάδια που δείχνουν ότι είσαι σε έναν τοξικό χώρο εργασίας

Η τοξική εργασιακή κουλτούρα είναι ο Νο1 λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι παραιτούνται από τις δουλειές τους και είναι 10 φορές πιο σημαντικός από την αμοιβή, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο MIT Sloan Management Review. Αλλά πώς ακριβώς μοιάζει στην πραγματικότητα ένας τοξικός χώρος εργασίας;

Οι ερευνητές ανέλυσαν 1,4 εκατομμύρια κριτικές στο Glassdoor που αφορούν σχεδόν 600 μεγάλες εταιρείες των ΗΠΑ και βρήκαν ότι οι εργαζόμενοι περιγράφουν τους τοξικούς χώρους εργασίας με πέντε βασικά χαρακτηριστικά. Είναι αυτά που σε κάνουν… να φοβάσαι να πας στην δουλειά.

1# Διακρίσεις. Εκεί όπου οι εργαζόμενοι ανά φύλο, φυλή, σεξουαλική ταυτότητα και προσανατολισμό, αναπηρία και ηλικία αισθάνονται ότι δεν τους φέρονται δίκαια, δεν τους βλέπουν με καλό μάτι ή δεν τα συμπεριλαμβάνουν σε διάφορες αποφάσεις.

2# Ασέβεια. Το συναντάμε και στην Ελλάδα. Είναι εκεί όπου ο εργοδότης ή/και οι μάνατζερ δεν σέβονται τους εργαζόμενους. Και είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που καθορίζουν την εταιρική κουλτούρα.

3# Ανήθικη συμπεριφορά. Εκεί φυσικά μπρούν να μπουν μια σειρά από κακές συμπριφορές. Ακόμα και τα standards που έχουν να κάνουν με την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στον χώρο.

4# Πισώπλατα μαχαιρώματα και ανελέητος ανταγωνισμός. Σχεδόν το 10% των αξιολογήσεων των εργαζομένων έκανε λόγο για κακή συνεργασία στην εταιρεία τους, η οποία δεν είχε τεράστιο αντίκτυπο στον κύκλο εργασιών, αλλά δημιουργούσε ένα τοξικό κλίμα στον χώρο εργασίας, με πισώπλατα μαχαιρώματα και ανελέητο ανταγωνισμό.

5# Καταχρηστικό management. Συμπεριλαμβανομένου του εκφοβισμού, της παρενόχλησης και της εχθρότητας. Σχεδόν το 1/3 των κριτικών του Glassdoor μιλούν για το management γενικά, αλλά το 0,8% περιέγραψε τον διευθυντή του ως καταχρηστικό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + four =