αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 5 λάθη που πρέπει να αποφύγει ένας startupper όταν «σηκώνει» χρηματοδότηση

Τα 5 λάθη που πρέπει να αποφύγει ένας startupper όταν «σηκώνει» χρηματοδότηση

Έχεις βρει την καταπληκτική ιδέα, την έχεις υλοποιήσει στην πράξει, έχεις «τρέξει» το project για λίγο ή περισσότερο χρονικό διάστημα και φτάνεις στη σημαντική στιγμή: Να αναζητήσεις χρηματοδότηση. Έτσι ώστε να μπορέσεις να αναπτύξεις το δημιούργημα σου ακόμα περισσότερο.

Αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο της διαδρομής. Και δεν είναι εύκολο να λάβεις χρήματα. Είναι πιθανό να κάνεις αρκετές συναντήσεις με υποψηφίους επενδυτές και η συμφωνία να μην έρθει. Είτε με ευθύνη της μιας πλευράς, είτε με ευθύνη της άλλης.

Υπάρχουν κάποιες κινήσεις που μπορείς να κάνεις, έτσι ώστε να ξεδιαλύνει αρκετά το τοπίο. Το αμερικανικό Entrepreneur.com παραθέτει τα 5 λάθη που πρέπει να αποφύγει ένας startupper όταν «σηκώνει» χρηματοδότηση.

1- Υποτίμηση του ποσού που θέλετε: Πολλοί νέοι επιχειρηματίες θεωρούν ότι έχουν περισσότερες πιθανότητες να λάβουν χρήματα, αν ζητήσουν ένα μικρό ποσό. Αυτή η τακτική είναι λάθος. Καταρχήν, οι περισσότεροι επενδυτές θα καταλάβουν εύκολα, ότι τα χρήματα που ζητάτε είναι λίγα για τις κινήσεις που θέλετε να κάνετε. Αλλά ακόμα κι αν λάβετε χρηματοδότηση, τα κεφάλαια θα εξατμιστούν πολύ γρήγορα και το project δεν θα προχωρήσει.

2- Το ποσοστό σας δεν πρέπει να συρρικνωθεί γρήγορα: Σίγουρα, για να πάρεις χρηματοδότηση πρέπει να δώσεις ένα κομμάτι της εταιρίας στου, στον επενδυτή. Εδώ θέλει όμως προσοχή. Αν ξεκινήσεις κατευθείαν να δίνεις μεγάλα ποσοστά στις άλλες πλευρές, θα καταλήξεις να έχεις την μειοψηφία… στη δική του εταιρία.

3- Το χρέος… βουνό, μέσω πιστωτικών καρτών: Πολλοί νέοι επιχειρηματίες προσπαθούν να «τρέξουν» την startup τους, χρησιμοποιώντας πιστωτικές κάρτες. Το πιο πιθανό είναι να δημιουργήσεις ένα μεγάλο χρέος που μετά θα είναι δύσκολο να το ξεχρεώσεις. Μάλλον, αυτός δεν είναι ο σωστός δρόμος.

4- Τα «εύκολα» δάνεια: Υπάρχουν πολλοί νέοι επιχειρηματίες που αναζητούν χρηματοδότηση. Από την άλλοι υπάρχουν άνθρωποι, ιδρύματα και ομάδες που θα υποσχεθούν «εύκολα» δάνεια. Θέλει προσοχή στους όρους της κάθε συμφωνίας.

5- Το οικονομικό πλάνο: Όποιος κι αν σας δώσει χρήματα, είτε είναι μεμονομένος επενδυτής, είτε VC, είτε τράπεζα, θα θελήσει να δει το οικονομικό σας πλάνο. Και το πως σκοπεέυετε να ξοδέψετε τα χρήματα. Προετοιμάστε ένα καλό πλάνο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × five =