αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 5 βιβλία που προτείνει ο Bill Gates να διαβάσεις σε αυτές τις γιορτές

Τα 5 βιβλία που προτείνει ο Bill Gates να διαβάσεις σε αυτές τις γιορτές

Ο Bill Gates δημοσίευσε την καθιερωμένη λίστα του με τα 5 βιβλία που προτείνει προς ανάγνωση μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων. ‘Η μέσα στο νέο έτος γενικότερα. Το κάνει κάθε χρόνο. Φέτος, οι προτάσεις του εστιάζουν στην επιστημονική φαντασία.

Όπως γράφει ο Gates στο σχετικό blog post του, ως παιδι είχε «εμμονή» με την επιστημονική φαντασία. Και παρόλο που σταδιακά επικεντρωνόταν περισσότερο στη μη φανταστική λογοτεχνία καθώς μεγάλωνε ηλικιακά, τον τελευταίο καιρό «γύρισε πίσω στα είδη βιβλίων που θα αγαπούσε ως παιδί».

«Η γιορτινή λίστα μου φέτος περιλαμβάνει δύο καταπληκτικές ιστορίες επιστημονικής φαντασίας. Η μία λαμβάνει χώρα σχεδόν 12 έτη φωτός μακριά από τον ήλιο μας και η άλλη βρίσκεται ακριβώς εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες — αλλά και τα δύο βιβλία με έκαναν να σκεφτώ πώς μπορούν οι άνθρωποι να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να ανταποκριθούν στις προκλήσεις. Έχω συμπεριλάβει επίσης δύο μη μυθιστορηματικά βιβλία για την επιστήμη αιχμής και ένα μυθιστόρημα που με έκανε να κοιτάξω μια από τις πιο διάσημες προσωπικότητες της ιστορίας με νέο πρίσμα», λέει ο διάσημος δισεκατομμυριούχος.

Εδώ είναι οι 5 επιλογές του:

A Thousand Brains: A New Theory of Intelligence, by Jeff Hawkins

The Code Breaker: Jennifer Doudna, Gene Editing, and the Future of the Human Race, by Walter Isaacson

Klara and the Sun, by Kazuo Ishiguro

Hamnet, by Maggie O’Farrell

Project Hail Mary, by Andy Weir

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 4 =