αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 5 απλά βήματα που πρέπει να κάνεις, για να γίνεις expert σε (σχεδόν) οτιδήποτε

Τα 5 απλά βήματα που πρέπει να κάνεις, για να γίνεις expert σε (σχεδόν) οτιδήποτε

Αν θέλεις να αναπτύξεις μια επιχείρηση και να φτάσεις σε υψηλό επίπεδο, πρέπει να είσαι expert. Έτσι θα έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, ενώ παράλληλα θα σε ακολουθήσουν και άλλοι άνθρωποι. Θα πιστέψουν στο πλάνο σου και θα εργαστούν για αυτό. Αν δεν είσαι expert, πιθανότατα κανείς δεν θα ενδιαφερθεί για το τι σκέφτεσαι και κανείς δεν θα σε ακολουθήσει.

Ο γνωστός δισεκατομμυριούχος επενδυτής και ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks, Mark Cuban, είναι ξεκάθαρος: «Ένα πράγμα που μπορούμε να ελέγξουμε όλοι είναι η προσπάθεια. Προσπαθήστε να γίνετε experts σε ό, τι κάνετε, θα σας δώσει ένα πλεονέκτημα επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το κάνουν αυτό.

Ωστόσο, αν νομίζεις ότι είσαι ήδη expert… τότε μάλλον δεν είσαι. Την στιγμή που θα επαναπαυτείς και θα σταματήσεις να μαθαίνεις νέα πράγματα, θα δεις τους άλλους να σε ξεπερνούν. Αλλά πως μπορεί να γίνει κάποιος «ειδικός» και να παραμείνει έτσι για πάντα; Όπως διαβάζουμε στο inc.com, υπάρχουν 5 βασικοί κανόνες.

1# Βάλε πρώτα την ποιότητα: Ο Steve Jobs είχε πει ότι «η ποιότητα είναι πιο σημαντική από την ποσότητα». Και προσπαθούσε πάντα να λανσάρει κορυφαία προϊόντα, που να δημιουργούν θετικά συναισθήματα στους ανθρώπους. Δες τις λεπτομέρειες. Και προσπάθησε να προσφέρεις ένα καλό προϊόν η μια καλή προϋπηρεσία. Έτσι θα εμπνεύσεις και τους άλλους.

2# Απέτυχε γρήγορα: «Η αποτυχία μου έμαθε πράγματα για τον εαυτό μου που δεν θα μπορούσα να μάθω με άλλο τρόπο», έχει επισημάνει η διάσημη συγγραφέας J.K. Rowling. Από τις αποτυχίες μπορείς να λάβεις χρήσιμα μαθήματα, που θα σε οδηγήσουν στην επιτυχία. Και θα γίνεις expert από τις εμπειρίες που θα λάβεις στην πράξη.

3# Άλλαξε το: Μην δουλεύεις πάντα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Προσπάθησε να αλλάξεις τον τρόπο που δουλεύεις. Να βγεις από την ρουτίνα σου. Έτσι μαθαίνεις πολύ πιο γρήγορα, από το να κάνεις ακριβώς το ίδιο πράγμα πολλές φορές.

4# Να είσαι ηγέτης και μαθητής παράλληλα: Είπαμε ότι για να εμπνεύσεις τους άλλους, πρέπει να είσαι expert. Αλλά ταυτόχρονα δεν πρέπει να σταματήσεις να μαθαίνεις νέα πράγματα. Πρέπει να είσαι ηγέτης και μαθητής ταυτόχρονα.

5# Διάβασε και εφάρμοσε: Ενώ το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να δράσετε, και το δεύτερο είναι να κάνετε σχέδια, το επόμενο είναι να γεμίσετε το μυαλό σας με τις γνώσεις που χρειάζεται. Όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση, οι καλύτερες γνώσεις αυξάνουν την πιθανότητα για καλύτερες αποφάσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − thirteen =