αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα 4 soft skills που θέλουν να δουν οι HR Managers στο βιογραφικό σου

Τα 4 soft skills που θέλουν να δουν οι HR Managers στο βιογραφικό σου

Είναι καλά τα πτυχία και η προϋπηρεσία. Ωστόσο, στην εποχή των… αμέτρητων βιογραφικών που ζούμε, υπάρχουν κάποια soft skills που μπορούν να σε φέρνουν ένα βήμα πιο μπροστά από άλλους υποψηφίους για μια θέση. Άρα πρέπει να τα συμπεριλάβεις στο βιογραφικό σου. Στην παρακάτω λίστα λοιπόν θα δεις 4 soft skills που θέλουν να δουν οι HR Managers στο βιογραφικό σου. Πόσα από αυτά έχεις;

Επίλυση προβλημάτων

Σύμφωνα με έρευνες, το 62% των επιχειρήσεων επιλέγει υποψηφίους ικανούς να αντιμετωπίσουν πιθανά προβλήματα που ενδέχεται να ανακύψουν εντός του εταιρικού περιβάλλοντος, δίνοντας άμεσα λύσεις με αποτελεσματικότητα και, ταυτόχρονα, βελτιώνοντας τις διαδικασίες. Γιατί, όμως, εκτιμάται τόσο αυτό το χαρακτηριστικό; Η απάντηση είναι ότι οι εταιρείες έρχονται αντιμέτωπες καθημερινά με πληθώρα εμποδίων – κατά συνέπεια, όσοι βρίσκονται σε θέση να βοηθήσουν ακμάζουν μέσα στον επαγγελματικό χώρο. Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη δεξιότητα θεωρείται ένα από τα βασικά skills που δεν πρέπει να λείπουν από το βιογραφικό σας

Συνεργασία

Δύο μυαλά είναι προτιμότερα από ένα! Δεδομένου ότι η ομαδική εργασία μπορεί να επιτύχει το ακατόρθωτο, αυτόματα γίνεται ένα από τα πιο περιζήτητα skills, που, σαφώς, δεν πρέπει να λείπει από το βιογραφικό σας. Ως ενεργό μέλος μίας ομάδας, καλείστε να υποστηρίξετε, να συζητήσετε, να προτείνετε λύσεις και, τέλος, να συνεισφέρετε για έναν κοινό στόχο.

Διαχείριση χρόνου

Η διαχείριση, είτε χρόνου είτε οργάνωσης, συνιστά ακόμη ένα skill που δεν πρέπει να λείπει από το βιογραφικό σας. Όταν διαχειρίζεστε σωστά τον χρόνο σας, διατηρείτε τις ισορροπίες μεταξύ προσωπικού και επαγγελματικού τομέα, ενώ, παράλληλα, ολοκληρώνετε tasks πριν τη λήξη των deadlines – στοιχείο άκρως σημαντικό για τις επιχειρήσεις.

Επικοινωνία

Οπως σε κάθε πτυχή της ζωής, έτσι και στον επαγγελματικό τομέα, η επικοινωνία θεωρείται ισχυρό προσόν σε όλους τους κλάδους και τα επίπεδα σταδιοδρομίας, γι’ αυτό και κατατάσσεται στη θέση «νούμερο ένα» των skills που δεν πρέπει να λείπουν από το βιογραφικό σας. Αν δεν καταφέρνεις να περάσεις το μήνυμα σου στην άλλη πλευρά, όλα τα υπόλοιπα μπορεί να είναι άδικος κόπος. Ακόμα κι αν έχεις στα χέρια σου την καλύτερη ιδέα του κόσμου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + six =