αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 4 τρικ για να κάνεις μια εντυπωσιακή δημόσια ομιλία

Τα 4 τρικ για να κάνεις μια εντυπωσιακή δημόσια ομιλία

Είναι ένα άγχος που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι: Δεν τους είναι εύκολο να μιλούν δημόσια μπροστά σε πολύ κόσμο. Ακόμα και ο διάσημος επενδυτής Warren Buffett είχε κάποτε το ίδιο πρόβλημα, και κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να το ξεπεράσει. Και δεν είναι παράξενο. Δεν είναι εύκολο να μιλήσεις μπροστά σε 50, 100 ή 1.000 ανθρώπους που σε κοιτούν ταυτόχρονα. Γνωρίζοντας ότι αν κάνεις ένα λάθος θα εκτεθείς μπροστά σε όλους.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια τρικ που εφαρμόζουν πολλοί ομιλητές σε όλο τον κόσμο, και τελικά καταφέρνουν να κάνουν εντυπωσιακές δημόσιες ομιλίες. Αυτά παραθέτει στο αμερικανικό Goalcast. Και σίγουρα μπορείς να τα εφαρμόσεις και εσύ. Θα δεις ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν προς το καλύτερο.

1# Μην προσπαθείς να απομνημονεύσεις όλη την ομιλία. Αυτό θα σε αγχώσει πιθανότατα. Είναι καλύτερο να κρατήσεις στο μυαλό σου κάποια bullets. Κάποια βασικά σημεία πάνω στα οποία θα ξεδιπλώνεις τη σκέψη σου μπροστά στο κοινό.

2# Παρουσίαση ως ιστορία. Αν θέλεις να κάνεις πιο ενδιαφέρουσα την ομιλία σου, παρουσίασε την βάζοντας στοιχεία από μια ιστορία σου. Έχε σαφή εισαγωγή, κορύφωση και συμπέρασμα γύρω από το θέμα που συζητάτε. Οι ιστορίες είναι πιο εύκολες στο να τις κατανοήσει το κοινό, και συχνά έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο.

3# Οπτικά βοηθήματα. Δεν χρειάζεται να παραθέσεις ατελείωτες διαφάνειες με ατελείωτα bullet points. Ούτε κάποιο τεράστιο κείμενο. Όμως κάποιες εικόνες ή μερικά γραφήματα, ίσως βοηθήσουν στο να γίνουν πιο κατανοητά αυτά που λες.

4# Εξάσκηση. Οι μεγάλοι αθλητές μοιάζουν πάντα έτοιμοι μπροστά στον κόσμο, επειδή έχουν ξοδέψει πολλές ώρες προπόνησης. Πριν κάνεις την δημόσια ομιλία σου, φρόντισε να κάνεις τουλάχιστον 3 πρόβες μόνος σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × three =