αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 4 στοιχεία για να φτάσεις στην επιτυχία, σύμφωνα με τον CEO της JP Morgan. Δεν είναι η εξυπνάδα και η σκληρή δουλειά

Τα 4 στοιχεία για να φτάσεις στην επιτυχία, σύμφωνα με τον CEO της JP Morgan. Δεν είναι η εξυπνάδα και η σκληρή δουλειά

Τελικά τι χρειάζεται για να φτάσει κάποιος στην επιτυχία και να γίνει leader στον τομέα του; Σύμφωνα με τον CEO της JP Morgan, Jamie Dimon, υπάρχουν 4 στοιχεία που κάνουν τη διαφορά. Πρόκειται για τον άνθρωπο που διοικεί μία τράπεζα με πάνω από 250.000 εργαζομένους, και όπως εξηγεί οι πετυχημένοι άνθρωποι και business leaders έχουν 4 κοινά χαρακτηριστικά: Είναι ταπεινοί, ανοικτοί, δίκαιοι και αυθεντικοί.

Όπως είπε ο ίδιος μέσα στην χρονιά, σε συνέντευξη του στον LinkedIn Editor Daniel Roth, δεν είναι πάντα ο πιο έξυπνος άνθρωπος ή ο πιο σκληρά εργαζόμενος αυτός που θα είναι ο πιο επιτυχημένος.

«Έχει να κάνει με το σεβασμό για τους ανθρώπους, δεν έχει να κάνει με το χάρισμα ή την δύναμη του μυαλού» εξηγεί.

Σύμφωνα με τον Dimon, τα 4 χαρακτηριστικά που αναφέρει αυξάνουν την παραγωγικότητα- άρα και την επιτυχία για έναν leader. Εάν είσαι εγωιστής και παίρνεις τα εύσημα όταν δεν τα δικαιούσαι, οι άλλοι «δεν θα θέλουν να δουλέψουν», λέει, και αυτό θα επηρεάσει την αποδοτικότητα της δουλειάς τους.

Το να είστε δίκαιοι και αυθεντικοί με το εργατικό δυναμικό ή τους συναδέλφους σας, σημαίνει ότι σας σέβονται περισσότερο και εργάζονται σκληρότερα- αυτό είναι πολύ πιο χρήσιμο από το να είστε έξυπνοι ή χαρισματικοί.

Τι ψάχνει ο CEO όταν κάνει προσλήψεις; Όταν παίρνει συνέντευξη ή εξετάζει κάποιον για προαγωγή, ρωτά τον εαυτό του: «Θα δούλευες για αυτό το άτομο; Θα ήθελες το παιδί σου να δουλεύει για αυτό το άτομο;». Παράλληλα, σημαντικό για τις προσλήψεις που κάνει ο Dimon είναι εάν ένας μάνατζερ είναι διατεθειμένος να αναλάβει την ευθύνη καθώς και ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται όταν κάτι πάει στραβά. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + eleven =