αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 4 σημάδια για να καταλάβεις αν κάποιος θέλει να σε χρησιμοποιήσει

Τα 4 σημάδια για να καταλάβεις αν κάποιος θέλει να σε χρησιμοποιήσει

Δεν είναι όλες οι σχέσεις ειλικρινείς. Ειδικά σε επαγγελματικό πεδίο. Και είναι πιθανό να έχεις συναντήσει άτομα κατά την επαγγελματική σου διαδρομή τα οποία θέλησαν να σε χρησιμοποιήσουν. Για να πετύχουν δικούς τους σκοπούς. Τα κακά νέα: Το κατάλαβες αφού έγινε… η δουλειά.

Πως μπορείς όμως να καταλάβεις από πριν, ότι κάποιος θέλει να σε χρησιμοποιήσει; Τώρα θα δούμε 4 απλά σημάδια.

1# Σε θυμάται μόνο όταν έχει ανάγκη. Τον περισσότερο καιρό είναι εξαφανισμένος/η. Και ξαφνικά στέλνει μήνυμα ή σε καλεί στο τηλέφωνο. Μετά το τυπικό «τι κάνεις;», έρχεται ο λόγος για τον οποίο σε κάλεσε. Θέλει κάποια χάρη, κάποια εξυπηρέτηση ή τέλος πάντων σε χρειάζεται για κάτι. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που σε θυμήθηκε. Μετά θα εξαφανιστεί πάλι. Μέχρι την επόμενη φορά που θα σε έχει ανάγκη.

2# Γλώσσα σώματος. Ο άνθρωπος που κάτι κρύβει, και αυτό το “κάτι” είναι ένας κρυφός σκοπός, αποφεύγει να κοιτάξει στα μάτια, ανοιγοκλείνει συνεχώς τα βλέφαρα του, παίζει το βλέμμα του εναλλάξ πάνω μια δεξιά μια αριστερά και αυτό γιατί ξέρει ότι δεν είναι ειλικρινής και αποφεύγει την άμεση επαφή με το «υποψήφιο θύμα».

3# Επιμένει όλο και περισσότερο. Εκείνος που σας πλησιάζει με κρυμμένα κίνητρα, αργά ή γρήγορα θα φανεί. Κάτι θα θέλει από εσάς, και για να του το δώσετε θα πρέπει να σας το ζητήσει. Την πρώτη φορά θα το πετάξει σε κάποια «άσχετη» για εσάς στιγμή, η οποία δεν θα είναι τόσο τυχαία όσο θα φανεί. Μετά θα αφήσει να περάσει λίγο ο χρόνος, και θα σας επαναφέρει το θέμα με τρόπο. Αν δεν του πεις ένα κατηγορηματικό όχι, πιθανότατα θα συνεχίσει να κάνει κρούσεις.

4# Υπερβολική οικειότητα. Για να πετύχουν τον σκοπό τους, συνήθως τέτοια άτομα δημιουργούν υπερβολική οικειότητα με τα «θύματα» τους. Σε τέτοιο βαθμό που μπορεί μάλιστα να σε ξαφνιάσει. Δεν αποκλείεται μάλιστα να «κοινοποιούν» αυτή την οικειότητα (είναι πολύ εύκολο μέσα από τα social media στην εποχή μας). Και μέσα από αυτόν τον «φιλικό δρόμο» θα ζητήσουν αυτό που θέλουν αργά ή γρήγορα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 1 =