αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 4 πράγματα στα οποία δεν ξοδεύουν ενέργεια οι πετυχημένοι άνθρωποι

Τα 4 πράγματα στα οποία δεν ξοδεύουν ενέργεια οι πετυχημένοι άνθρωποι

Δεν έχει σημασία μόνο το πόσο σκληρά δουλεύεις. Έχει σημασία και το που εστιάζεις. Αυτό ίσως είναι πιο καθοριστικό. Οι πραγματικά πετυχημένοι άνθρωποι προσέχουν το που θα ξοδέψουν την ενέργεια τους. Άλλωστε η ενέργεια δεν είναι άπειρη. Δεν είναι τυχαίο, ότι οι περισσότεροι κορυφαίοι επιχειρηματίες έχουν δομήσει συγκεκριμένες συνήθειες τις οποίες ακολουθούν κάθε ημέρα.

Το αμερικανικό Goalcast έφτιαξε μια ενδιαφέρουσα λίστα. Σε αυτή θα δεις 4 πράγματα στα οποία δεν ξοδεύουν την ενέργεια τους οι πετυχημένοι άνθρωποι. Αν τα έχεις στο δικό σου πρόγραμμα, μάλλον πρέπει να κάνεις μερικές αλλαγές.

1# Μνησικακίες. O Elon Musk λέει ότι “η ζωή είναι πολύ μικρή για μακροχρόνιες μνησικακίες”. Ενώ είναι δύσκολο να αφήσεις πίσω κάτι που μόλις επηρέασε αρνητικά τη ζωή σου, τελικά όσο περισσότερο το γυρίζει στο μυαλό σου εκεί, τόσο περισσότερη ενέργεια κλέβει από αυτά που είναι πραγματικά σημαντικά.

2# Think small. Μην εστιάζεις στα «ασήμαντα» πράγματα που μπορεί να συμβούν μέσα στην ημέρα. Δες την μεγάλη εικόνα. Είναι χρήσιμο να έχεις μεγάλους μακροπρόθεσμους στόχους, και να κοιτάς προς τα εκεί. Ακόμα κι αν προκύψουν μικρά προβλήματα, δες τι λύσεις μπορείς να βρεις.

3# Παράπονα και κατηγορίες προς άλλους. Το βλέπουμε και στην Ελλάδα συχνά. Όταν δεν καταφέρνουμε κάτι, συχνά κατηγορούμε τους «άλλους». Δες τις δικές σου επιλογές, και εξέτασε τις λύσεις που μπορείς να βρεις σε ζητήματα που θα συναντήσεις. Ο business coach, Tony Robbins έχει πει: «Οι ηγέτες δαπανούν το 5% του χρόνου τους για το πρόβλημα, και το 95% του χρόνου τους για τη λύση».

4# Παραμονή στη «ζώνη άνεσης». Εκεί μέσα, όπως λέει και η φράση, αισθάνεσαι άνετα. Είσαι ίσως μέσα στην ρουτίνα σου. Ωστόσο, συνήθως η επιτυχία βρίσκεται πιθανότατα έξω από την «ζώνη άνεσης» σου. Πάρε ρίσκα, επέκτεινε τα όρια σου και προσπάθησε να φτάσεις όσο πιο μακριά μπορείς. Μην ξοδεύεις ενέργεια δουλεύοντας μέσα στην ζώνη άνεσης σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four − 3 =