αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 4 πράγματα που πρέπει να κάνεις κάθε φορά που ξεκινάς μια workday σου

Τα 4 πράγματα που πρέπει να κάνεις κάθε φορά που ξεκινάς μια workday σου

Αν η εργάσιμη ημέρα σου έχει πολλές υποχρεώσεις, τότε πρέπει να ξεκινάς δυναμικά από το πρωί. Δεν είναι τυχαίο, ότι οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου ξυπνούν αρκετά πρωί, και προσπαθούν να κάνουν μερικές από τις σημαντικές δουλειές τους, στην αρχή της ημέρας. Αυτό βέβαια δεν είναι πάντα εύκολο. Χρειάζεται μια οργάνωση για να μπορείς να είσαι παραγωγικός αμέσως μόλις σηκώνεσαι από το κρεββάτι.

Παρακάτω θα δεις 4 κινήσεις, που πρέπει να κάνεις κάθε φορά που ξεκινάς μια workday. Έτσι όπως τις εντοπίσαμε στο Fast Company. Στόχος να βάλεις τα πράγματα σε μια τάξη, και να είσαι παραγωγικός.

1# Ξεκίνα με τα δύσκολα: Ποιο είναι το task που θεωρείς χειρότερο; Ξεκίνα με αυτό και ολοκλήρωσε το. Έτσι θα δημιουργήσεις χρόνο μέσα στην υπόλοιπη ημέρα, ενώ θα ξέρεις ότι τα δύσκολα… είναι ήδη πίσω.

2# Άσε αυτά που σου τρώνε χρόνο χωρίς λόγο: Μήπως όταν ξυπνάς το πρωί, το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να κοιτάς τα emails και τα social media; Εκεί μπορεί να χάσεις πραγματικά πολύ χρόνο. Μην κολλάς σε αυτά το πρωί. Ίσως χρειάζεται να κάνεις απλά ένα γρήγορο πέρασμα στα email σου, για να δεις αν υπάρχει κάτι πολύ επείγον. Μετά είπαμε, πήγαινε στα σημαντικά tasks.

3# To-do-list: Είναι καλό να έχεις ήδη έτοιμη από το προηγούμενο βράδυ, μια λίστα με τις προτεραιότητες σου. Αλλιώς δημιούργησε την το πρωί. Βάλε τις σωστές προτεραιότητες και ακολούθησε την λίστα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

4# Πες ένα «γεια» στην ομάδα: Είναι μια λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά. Σε βοηθά να ξεκινήσεις την ημέρα με καλή διάθεση. Φτιάχνει τις σχέσεις μέσα στην ομάδα, ενώ έτσι μπορείς να τσεκάρεις αν κάποιο μέλος έχει κάποιο πρόβλημα, και να το λύσεις άμεσα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × five =