αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τα 4 μαθήματα που έλαβα μπαίνοντας στην επιχειρηματικότητα»: Σημειώνει μια πρώην ηθοποιός που ίδρυσε tech εταιρία

«Τα 4 μαθήματα που έλαβα μπαίνοντας στην επιχειρηματικότητα»: Σημειώνει μια πρώην ηθοποιός που ίδρυσε tech εταιρία

Η Katelyn Gleason πιθανότατα δεν είναι το άτομο που θα περίμενες να δεις στον «τιμόνι» μιας τεχνολογικής εταιρίας. Η ίδια είναι πρώην ηθοποιός ενώ δεν είχε ποτέ σχέση με την επιχειρηματικότητα. Κι όμως, σήμερα είναι ιδρύτρια της Eligible. Μιας εφαρμογής που βοηθά δεκάδες εκατομμύρια ασθενείς να υπολογίσουν σε τι τους καλύπτει η ασφάλεια υγείας τους και πόσα χρήματα πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους.

Ο δρόμος προς την επιχειρηματική επιτυχία, δεν ήταν εύκολο για την νεαρή ιδρύτρια. Αντίθετα, υπήρξαν λάθη και σημαντικά μαθήματα σε αυτή τη διαδρομή. Μιλώντας στο Forbes, αποκαλύπτει τα 4 σημαντικά μαθήματα που έλαβε, μπαίνοντας στον κόσμο της επιχειρηματικότητας.

1- Συνήθως αρκεί ένα laptop, μια βιβλιοθήκη και σκληρή δουλειά

Για να ξεκινήσεις μια τεχνολογική εταιρία, δεν χρειάζονται πολλά πράγματα. Η Gleason τα κατάφερε με ένα laptop και ψάξιμο που έκανε online και στη βιβλιοθήκη. Σχεδίασε και ανέπτυξε μόνη της το front end κομμάτι της εφαρμογής, και ζήτησε τη βοήθεια ενός οικογενειακού φίλου για την υλοποίηση του iOS. Μετά πήγε για συνέντευξη στην γνωστή θερμοκοιτίδα Y Combinator. Συναντήθηκε με τον επενδυτή, Harj Taggar. Ο οποίος ήθελε μάλιστα να επισκεφτεί ένα νοσοκομείο εκείνο τον καιρό. Με τη χρήση του τηλεφώνου της, η Gleason, τον ενημέρωσε για όλα τα έξοδα του- του έδειξε ότι έχει δημιουργήσει κάτι που δουλεύει. Δεν χρειάζονται περίπλοκες προτάσεις και επενδυτές για να ξεκινήσεις. «Αρκεί ένα laptop, μια βιβλιοθήκη και σκληρή δουλειά», σημειώνει η Gleason.

2- Δεν χρειάζεσαι συνιδρυτή

Ακόμα μια τολμηρή διαπίστωση. Η νεαρή ιδρύτρια πίστευε ότι θα ήταν απαραίτητο να βρει κάποιον συνιδρυτή με τεχνικό υπόβαθρο. Γνωρίζοντας αυτό τον άγραφο κανόνα, που λέει ότι ο ιδρυτής σε μια εταιρία δεν μπορεί αν είναι ένας, βρήκε δύο συνιδρυτές πριν πάει στον Y Combinator. Γρήγορα διαπίστωσε ότι ο ένας είχε παιδιά, άρα δεν διέθετε αρκετό χρόνο, ενώ ο άλλος ακόμα σπούδαζε. Τελικά, μετά από πολλή σκέψη πήγε μόνη της στην παρουσίαση στον incubator, και κατάφερε να «σηκώσει» 1,6 εκατ. δολάρια. Πέντε χρόνια αργότερα, είναι ακόμα εδώ.

«Φοβάσαι να το κάνεις μόνος; Αυτό είναι οκ. Αλλά κάντο όπως και να ΄χει», τονίζει η Katelyn Gleason.

3- Μην υποβιβάζεις τις δεξιότητες σου

Η ίδια δεν ήταν ποτέ code expert. Όμως έκανε την μεγάλη προσπάθεια της και κατάφερε να βελτιωθεί και να λανσάρει την εταιρία της. Όπως εξηγεί, το λανσάρισμα και η ανάπτυξη μιας νεάς εταιρίας είναι απαιτητική διαδικασία. Χρησιμοποίησε αυτά στα οποία είσαι καλός και μην εστιάζεις σε αυτά που δεν είσαι. Κανείς δεν είχε όλες τις απαιτούμενες δεξιότητες από την πρώτη ημέρα. Είναι σημαντικό να καταλάβεις που είσαι καλός και που όχι. Στη συνέχεια, μπορείς να βρεις κάποιους συνεργάτες που θα σε συμπληρώνουν.

4- Η επικοινωνία σε τεχνικό επίπεδο

Μπορεί να μην είσαι ειδικό στο τεχνικό κομμάτι. Αλλά υπάρχει ένα κομβικό σημείο εδώ: Πρέπει να μπορείς να μιλήσεις στην γλώσσα των τεχνικών και να επικοινωνείς μαζί τους. Πρέπει να καταλαβαίνεις άμεσα τι θέλουν να πουν, και αυτοί να καταλαβαίνουν τι ζητάς επίσης. Είναι ο μοναδικός δρόμος, έτσι να συνεργαστεί καλά μια ομάδα, πίσω από μια τεχνολογική εταιρία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − one =