αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα 4 βήματα για να βρεις την επόμενη μεγάλη επαγγελματική ευκαιρία

Τα 4 βήματα για να βρεις την επόμενη μεγάλη επαγγελματική ευκαιρία

Όταν ξεκινάς να ψάχνεις για μια νέα δουλειά, μπορεί να αποσυντονιστείς. Ένα αβέβαιο πεδίο ανοίγεται μπροστά σου, βλέπεις πολλές ευκαιρίες που ίσως να μην σου ταιριάζουν, ακούς πολλές απόψεις. Και αν τα αποτελέσματα δεν αρχίσουν να έρχονται σύντομα, μπορεί το μυαλό σου να μπερδευτεί ακόμα περισσότερο.

Ψυχραιμία. Όταν βρίσκεσαι σε αναζήτηση εργασίας πρέπει να ακολουθήσεις συγκεκριμένη τακτική, για να αυξήσεις τις πιθανότητες σου να βρεις μια dream job. Δεν πρέπει να κάνεις πράγματα… στην τύχη ή μέσα σε σύγχυση. Το It’s Possible παραθέτει 4 απλές κινήσεις που θα σε βοηθήσουν.

1# Κάνε μια λίστα με τις εταιρίες που σε ενδιαφέρουν. Δεν γίνεται να παίξεις παντού. Γίνε συγκεκριμένος. Φτιάξε μια λίστα με π.χ. 20 εταιρίες στις οποίες θα ήθελες να εργαστείς, και δες τι ευκαιρίες μπορεί να υπάρχουν εκεί.

2# Το βιογραφικό… στον σωστό άνθρωπο. Αφού έχεις φτιάξει την λίστα σου, μην αρχίσεις να στέλνεις το βιογραφικό σου στα γενικά εταιρικά emails. Είναι πιθανό να μείνει αδιάβαστο, αν το στείλεις εκεί. Βρες τον σωστό άνθρωπο μέσα σε κάθε εταιρία. Για παράδειγμα τον HR Manager ή τον προϊστάμενο σε ένα συγκεκριμένο τμήμα. Και στείλε σε αυτόν το βιογραφικό σου. Μπορείς να εντοπίσεις το άτομο που θέλεις π.χ. μέσω του Linkedin.

3# Μάθε νέα skills. Αφού έχεις συγκεκριμένα στο μυαλό σου τις θέσεις για τις οποίες ενδιαφέρεσαι, μετά δες και τι επαγγελματικά προσόντα χρειάζεσαι για να πάρεις αυτές τις θέσεις. Μπορεί να πρέπει να μάθεις νέα skills. Φρόντισε λοιπόν να βάλεις στο βιογραφικό σου τα στοιχεία εκείνα που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις.

4# Φτιάξε δίκτυο για το μέλλον. Ακόμα κι αν δεν πάρεις μια θέση εργασίας, φρόντισε να χτίσεις καλές επαφές με τα άτομα που συνομίλησες και να είσαι πάντα ευγενικός. Μπορεί οι ίδιοι HR Managers ή ο ίδιος εργοδότης να ανοίξει μια καλή θέση στο προσεχές μέλλον. Και σίγουρα θες να είσαι ο πρώτος άνθρωπος που θα του έρθει στο μυαλό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × five =