αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 4 βήματα για να αλλάξεις οτιδήποτε στη ζωή σου

Τα 4 βήματα για να αλλάξεις οτιδήποτε στη ζωή σου

Όλοι θέλουμε να κάνουμε αλλαγές στη ζωή μας. Να βελτιώσουμε ένα κομμάτι. ‘Η να πετύχουμε έναν στόχο. Αλλά αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Πως πρέπει να κινηθείς; Το αμερικανικό Entrepreneur.com σε ένα ενδιαφέρον άρθρο του παραθέτει 4 βήματα για τη δημιουργία μόνιμων αλλαγών σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής σου.

1# Αποδοχή

Η αποδοχή αφορά τη διενέργεια ελέγχου για το πώς έχουν τα πράγματα και στη συνέχεια την αποδοχή τους. Χωρίς να κάνεις κάποια κριτική. Δεν μπορείς να χαράξεις μια πορεία προς νέα εδάφη χωρίς πρώτα να ξέρεις πού βρίσκεσαι. Πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς πού βρίσκεστε. Το να βλέπεις την τρέχουσα κατάστασή σου μέσα από μια ομίχλη αυτοκριτικής και λύπης δεν είναι καλό. Πρέπει να ξέρεις πού βρίσκεσαι και μετά να το αποδεχτείς. Καλώς ή κακώς, είσαι εκεί που είσαι λόγω των επιλογών που έχεις κάνει. Και μάλλον η συντριπτική πλειοψηφία έχει γίνει με καλή πρόθεση, την στιγμή που έγινε. Ωστόσο, οι νέες εμπειρίες απαιτούν νέες επιλογές.

2# Ασε στην άκρη την αρνητικότητα του παρελθόντος

Ναι, μπορούμε να μάθουμε από λάθη του παρελθόντος και να χρησιμοποιήσουμε την επιθυμία μας για ένα καλύτερο μέλλον για να μας παρακινήσει. Ωστόσο, όσον αφορά τις ενέργειες που κάνουμε, μπορούμε να τις κάνουμε μόνο στο παρόν. Επομένως, πρέπει να το κάνουμε, χωρίς… αποσκευές. Ασε στην άκρη την αρνητικότητα του παρελθόντος. «Τα συναισθήματα είναι απλώς ενέργεια σε κίνηση. Βρίσκονται στο σώμα σας μόνο για 90 δευτερόλεπτα το πολύ. Είναι ο τρόπος με τον οποίο τα ερμηνεύουμε που καθορίζει αν ο αντίκτυπος θα παραμείνει και πέρα ​​από αυτό», λέει το αμερικανικό site. Αφιερώστε χρόνο στη διάρκεια της ημέρας σας, πέντε λεπτά (ή όσο περισσότερο μπορείτε), απλώς να καθίσετε ήσυχα, να παρατηρείτε τις σκέψεις σας και να τις αφήνετε να περάσουν – χωρίς κρίση και καμία συναισθηματική αντίδραση. Απαλλαγείτε από τον θόρυβο στο μυαλό σας, ώστε να μπορείτε να κάνετε επιλογές από ένα ‘ουδέτερο μέρος’.

3# Ευγνωμοσύνη

Οι περισσότεροι άνθρωποι το ξεχνάμε. Δες όλα όσα έχεις καταφέρει ως εδώ. Και νιώσε ευγνωμοσύνη. Μην ανησυχείτε για το τι σκέφτονται οι άλλοι (ή καλύτερα, κάντε το ιδιωτικά). Μόλις γιορτάσετε, δώστε προσοχή στη συναισθηματική σας κατάσταση. Σίγουρα θα είστε σε πολύ καλύτερο επίπεδο. Φανταστείτε να μπορούσατε να καλλιεργήσετε μια σταθερή κατάσταση ευγνωμοσύνης για όλα όσα έχετε. Πόσο καλύτερη θα ήταν η ζωή σας;

4# Άκου τον εαυτό σου

Αυτό είναι το ανθρώπινο κομμάτι. Δεν μπορούμε να είμαστε «switched on» συνέχεια. Θα παραπαίουμε μπροστά στο άγχος, τις δυσκολίες και τη ζωή. Είναι ΟΚ! Εάν μπορούμε να το τηρήσουμε αυτό – μαθαίνοντας να ακούμε τον εαυτό μας και το σώμα μας, να ακούμε τι μας λέει και να κάνουμε χώρο για αυτό – θα είμαστε πάντα σε θέση να επιστρέψουμε στην πορεία μας. Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας. Μάθετε να καλλιεργείτε την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ανταποκρίνεστε σε διαφορετικές περιστάσεις και δείτε το ως έναν τρόπο για να δημιουργήσετε μια μεγαλύτερη εικόνα για το ποιοι είστε. Αυτό θα σας βοηθήσει σχετικά με τις στρατηγικές που πρέπει να ακολουθήσετε.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + five =