05/12/24

Τα 4 απρόσμενα σημάδια που δείχνουν ότι ένα πρόσωπο λέει συχνά ψέμματα

Μερικές φορές κάποιοι άνθρωποι απλά δεν σε πείθουν για τις προθέσεις τους απέναντί σου ή για όσα λένε ή υποστηρίζουν. Απλά νιώθεις ότι λένε ψέματα παρόλο που δεν έχεις κανέναν τρόπο ή λόγο για να το αποδείξεις. Κι, όμως, υπάρχουν κάποια σημάδια που σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί φανερώσουν τα ψεύτικα συναισθήματα στο πρόσωπο των ανθρώπων.

Η έλλειψη ρυτίδων κάτω από τα μάτια

Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος να υποθέσεις ότι κάποιος έχει την τάση να χαμογελάει συχνά ψεύτικα ακόμα κι αν δεν τον έχεις δει ποτέ να χαμογελάει. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ένα ειλικρινές χαμόγελο συνήθως επηρεάζει το πρόσωπό μας τόσο ώστε η σύσπαση του προσώπου να φτάσει μέχρι τα πλάγια τον ματιών προκαλώντας τις λεγόμενες ρυτίδες έκφρασης. Όταν λοιπόν κάποιος δεν χαμογελά αληθινά δεν σχηματίζονται στο πρόσωπό του αυτές οι συγκεκριμένες ρυτίδες.

Τα ακούνητα βλέφαρα

Αν τα βλέφαρα δεν ανοιγοκλείνουν συχνά- όπως φυσιολογικά θα έπρεπε – τότε αυτό μπορεί να αποτελεί σημάδι ότι ένα πρόσωπο δεν είναι τόσο στενοχωρημένο όσο θέλει να δείξει ότι είναι. Αυτό υποστηρίζει ο ψυχολόγος Matthew Hertstein. Ο ίδιος εξηγεί ότι αν παρατηρήσεις ένα άτομο που είναι πραγματικά λυπημένο, τα βλέφαρά του συνήθως κουνιούνται συχνά και σε κανονικό ρυθμό. Αντίθετα ένα άτομο που εκφράζει λύπη μέσω λέξεων, άλλα τα βλέφαρά του δεν κινούνται, τότε ίσως δεν είναι πραγματικά στενοχωρημένο καθώς το βλεφάρισμα είναι ένα αντανακλαστικό που δεν μπορούμε να ελέγξουμε.

Το στραβό χαμόγελο

Αν η μία πλευρά του προσώπου διαφέρει από την άλλη, το συναίσθημα που εκφράζεται στο πρόσωπο απέναντί σου ίσως είναι ψεύτικο. Ο Hertstein υποστηρίζει πως στην πλειοψηφία τους οι εκφράσεις του προσώπου είναι αμφίπλευρες, δηλαδή ένα άτομο κατά κανόνα εμφανίζει και στις δύο πλευρές του προσώπου του τις ίδιες εκφράσεις. Γι΄αυτό την επόμενη φορά που θα πεις ένα αστείο, παρατήρησε αν το χαμόγελο του διπλανού σου σχηματίζεται και στις δύο πλευρές του προσώπου του.

Τα ανασηκωμένα φρύδια

Παρότι είναι ένα κλασικό σημάδι ενόχλησης δεν ανασηκώνουμε τα φρύδια μόνο όταν ενοχλούμαστε. Η καθηγήτρια Susan Krauss του Πανεπιστημίου Massachusetts υποστηρίζει πως η λύπη, η έκπληξη ή ο φόβος μπορούν να κάνουν ένα άτομο να ανασηκώσει τα φρύδια του σχηματίζοντας ρυτίδες γύρω από τα μάτια με τον ίδιο τρόπο που το κάνει και ένα απλό αλήθινό χαμόγελο.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θέλεις να βγάλεις συμπεράσματα για τα αληθινά συναισθήματα κάποιου εκτός από τις πράξεις και τα λόγια του παρατήρησε λίγο καλύτερα και τις εκφράσεις του προσώπου του καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να σε βοηθήσουν.

Πηγή: Thrive Global Greece

TOP STORIES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

fifteen + eleven =