αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 3 tips για να φτάσεις στην επιτυχία, αν η πρώτη σου ιδέα απέτυχε

Τα 3 tips για να φτάσεις στην επιτυχία, αν η πρώτη σου ιδέα απέτυχε

Έχεις την «καταπληκτική ιδέα». Την παρουσιάζεις σε όλους, ξεκινάς, κάνεις την προσπάθεια σου, εφαρμόζεις το πλάνο σου, αλλά τελικά… αποτυγχάνει. ΟΚ, δεν γίνεται όλες οι ιδέες να φτάνουν στην επιχειρηματική επιτυχία. Δεν είναι τυχαίο, ότι περίπου 8 στις 10 startups τερματίζουν την λειτουργία τους πολύ σύντομα.

Το «κλειδί» εδώ είναι να επιμείνεις και να πας παρακάτω. Λαμβάνοντας τα όποια κέρδη και εμπειρίες έχεις από το «αποτυχημένο project». Πολλοί διάσημοι επιχειρηματίες, έφτασαν σε μεγάλες επιτυχίες επειδή ακριβώς ξεπέρασαν τις αποτυχίες που είχαν λίγο πριν.

«Πειραματιστήκαμε και αποτύχαμε. Αυτό έγινε με περίπου 34 projects πριν το Snapchat» έχει δηλώσει ο Evan Spiegel.

Το πρώτο project σου απέτυχε. Τώρα πρέπει να συνεχίσεις. Το It’s Possible παρουσιάζει 3 tips, για να φτάσεις στην μεγάλη επιτυχία. Άλλωστε στο τέλος, όλοι θα θυμούνται την μεγάλη σου επιτυχία- όχι το πόσες φορές δεν τα κατάφερες.

1# Άσε πίσω την πρώτη σου ιδέα: Το ότι απέτυχε το project σου, δεν σημαίνει ότι απέτυχες και εσύ προσωπικά. Είναι πιθανό, την επόμενη φορά να τα πας ακόμα καλύτερα. Μην αφήνεις λοιπόν το μυαλό σου να γυρνά ξανά και ξανά στην πρώτη ιδέα σου. Βγάλε τα χρήσιμα συμπεράσματα σου, σκέψου τι θα έπρεπε να κάνεις καλύτερα, και κάνε το επόμενο βήμα.

2# Εστίασε στα skills σου: Το έχουμε ξανά πει. Είναι σημαντικό να ξεκινήσεις μια επιχείρηση σε ένα πεδίο που ήδη το γνωρίζεις και έχεις τα απαραίτητα skills για να «επιβιώσεις». Δες ποια δυνατά skills έχεις. Και ξεκίνα ένα project που θα βασίζεται σε αυτά. Αν υπάρχουν κομμάτια τις επιχείρησης στα οποία ξέρεις ότι δεν θα είσαι καλός, βρες τους κατάλληλους ανθρώπους να σε βοηθήσουν.

3# Να γίνεις ο ηγέτης που θέλεις εσύ: Δες τους ηγέτες που θαυμάζεις, και «δανείσου» στοιχεία από αυτούς. Στο τέλος, βάλε και δικά σου στοιχεία και γίνε ο επιχειρηματικός ηγέτης που εσύ θέλεις. Θα βρεθούν αρκετού στον δρόμο σου που θα σου που «κάνε αυτό» ή «κάνε το άλλο». Αλλά στο τέλος της ημέρας, η τελική απόφαση πρέπει να είναι δική σου. Αν καταφέρεις να μείνεις «αναλλοίωτος» σε βάθος χρόνου, θα είναι και αυτό ένα κέρδος. Για να φτιάξεις μια επιχείρηση όπως την θέλεις εσύ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × five =