αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 3 ψέμματα που λένε στον εαυτό τους οι αποτυχημένοι άνθρωποι

Τα 3 ψέμματα που λένε στον εαυτό τους οι αποτυχημένοι άνθρωποι

Είναι αλήθεια: Ειδικά στην Ελλάδα, μας αρέσουν οι δικαιολογίες. Πάντα κάποιος άλλος φταίει, κάτι που δεν πήγε καλά, η τύχη δεν ήταν με το μέρος μας. Ειδικά όσοι δεν τα καταφέρνουν να φτάσουν στον στόχο τους, μπορεί να αραδιάσουν… ένα σορό δικαιολογίες, για να εξηγήσουν την αποτυχία τους. Σημαντικό: Η αποτυχία δεν είναι κακή απαραίτητα. Κακό είναι το να μην λαμβάνεις τα χρήσιμα μαθήματα από αυτή, έτσι ώστε να εξελιχτείς και να πετύχεις την επόμενη φορά.

Στην αποτυχία, είναι εύκολο να «εγκλωβιστείς», αν δεν διαχειριστείς σωστά ένα τέτοιο γεγονός. Το Entrepreneur.com παραθέτει τα 3 μεγάλα ψέμματα που λένε στον εαυτό τους όσοι αποτυγχάνουν. Είναι σίγουρο ότι αυτά τους κρατούν πίσω. Είναι σίγουρο ότι έχεις ακούσει κάποια από αυτά.

1- Έχω πτυχίο, άρα αξίζω μια δουλειά

Κανένα πτυχίο, μεταπτυχιακό ή διδακτορικό δεν σου εξασφαλίζει μια δουλειά. Όσο σκληρό κι αν ακούγεται, κανείς δεν έχει εξασφαλισμένη θέση εργασίας. Όπως λέει το Entrepreneur.com, στο καπιταλιστικό σύστημα, ο λόγος για τον οποίο δεν έχεις δουλειά, είναι επιδεί δεν προσθέτεις κάποια αξία στην αγορά. Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχεις αυτό, είναι να επιλύσεις ένα ή περισσότερα προβλήματα. Όσο μεγαλύτερα, τόσο μεγαλύτερος και ο μισθός.

2- Πρέπει απλά να γίνω viral

Είναι μια άποψη που επικρατεί κυρίως ανάμεσα στους Millennials. Με την μαζική χρήση των online μέσω, και τα παραδείγματα που βλέπουν σε αυτά, θεωρούν ότι να δημιουργήσεις ένα βίντεο ή ένα τραγούδι που θα γίνει viral, θα σου φέρει αυτόματα… εκατομμύρια. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν είναι ο κανόνας. Δεν μπορούν να γίνουν όλοι εκατομμυριούχοι τόσο απλά.

3- Πρέπει να δείχνω επιτυχημένος… για να γίνω επιτυχημένος

‘Η αλλιώς η δύναμη της εικόνας. Αρκετοί άνθρωποι θεωρούν ότι το να οδηγούν ένα ακριβό αμάξι, να ζουν σε μια καλή περιοχή ή το να φορούν ακριβά ρούχα, θα τους οδηγήσει στην επιτυχία. Η εικόνα εδώ δεν μετρά ιδιαίτερα. Και αυτό είναι ένα στοιχείο που συναντάμε πολύ στην Ελλάδα. Μάλιστα, αυτοί οι άνθρωποι συνήθως διαδίδουν την «επιτυχία» τους μαζικά στα social media. Όμως αργά ή γρήγορα, φαίνεται το ποιος είναι πραγματικά επιτυχημένος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − 8 =